Detay

Fenerbahçe artık keyif veriyor

15 Ocak 2021 Cuma 22:28 - Son Güncelleme 15 Ocak 2021 Cuma 22:42  |  Kaynak : TRT SPOR

THY Avrupa Ligi'nde üst üste 5. galibiyetini alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, yükselen form grafiği ve oynadığı basketbolla play-off potasına göz kırpıyor...

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde son haftalarda farklı kimliğe bürünen Fenerbahçe Beko, Panathinaikos karşısında hücumda su gibi aktı ve play-off yarışında “Ben de varım” dedi.

Sezona iyi basketbol oynayarak başlayan sarı – lacivertliler, ardından kabus gibi bir döneme girmişti. Khimki maçının ardından çıktığı 8 maçta 7 mücadeleyi kaybeden, farklı ve ağır mağlubiyetler alan temsilcimiz, çok kritik bir dönemde ayağa kalkmayı başardı.

Asvel, Olympiakos, Kızılyıldız ve Baskonia galibiyetleriyle moral bulan Fenerbahçe Beko bundan sonra daha zorlu bir fikstüre girecek. Bu noktada Panathinaikos maçı çok kritik bir eşikti.

Maça topu çok iyi paylaşarak giren Fenerbahçe Beko’da bir oyun kurucu gibi topu dağıtan Jan Vesely yine çok formdaydı. Müthiş bir pas istasyonu haline gelen Çek uzun, gerektiğinde orta mesafe şutlarıyla da hücumda takımını rahatlattı, liderlik rolünü savunmada da devam ettirdi.

Takımın liderleri Vesely ve De Colo’nun yanı sıra tamamlayıcı parçalar da üzerlerine düşen görevi yerine getirdi. Skor yükünü çok iyi paylaşan sarı – lacivertlilerde Guduric, Brown ve Ulanovas da çift haneli skor üreterek öne çıktılar.

Dyshawn Pierre ve Ahmet Düverioğlu da ortaya koydukları enerjiyle Panathinaikos’un gardını düşüren isimlerin başında geldiler.

Bu maça kadar Euroleague’in en az sayı atan takımı olan Fenerbahçe Beko, Yunan ekibinin potasına tam 100 sayı bıraktı ve sezonun en skorer maçını geride bıraktı. Igor Kokoskov’un ekibi bu sezon en fazla 84 sayı atabilmişti.

Son maçta Baskonia karşısında 29 asistle kulüp rekorunu kıran temsilcimiz, Panathinaikos karşısında da 15 üçlük isabeti bularak bu sezonun en yüksek rakamına ulaştı.

Farklı kaybettiği maçların aksine artık oyun disiplininden kopmayan Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric beklentilerin çok üzerinde katkı verdi. Onun gelişiyle De Colo da rahatladı ve takımın hücumdaki top paylaşımı çok daha iyi hale geldi.

Üst üste 5, toplamda 10. Galibiyetini alan Fenerbahçe Beko, play-off yarışında iddialı bir konuma geldi. Fenerbahçe’nin önünde CSKA, Maccabi, Khimki, Zenit ve Alba Berlin maçları bulunuyor. Bu periyotta alınacak en az 4 galibiyet temsilcimizi ilk 8 yarışında çok rahatlatacaktır.

Guduric eklemesiyle rollerin belirlendiği Fenerbahçe Beko’da Ahmet formunu yükseltse de kaliteli bir uzun takviyesi daha bu takımı çok farklı noktalara getirebilir. Takviye yapılmasa bile artık mücadele etmekten ve birlikte oynamaktan keyif alan sarı – lacivertliler sezon sonuna kadar ilk 8 yarışının içinde kalacaktır.
 

Sıradaki Haber
Hangi Dinamo Zagreb? Yıldızlar akademisi mi, skandallar beşiği mi?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz