Detay

Fenerbahçe Beko ilk maçında nasıl bir görüntü verdi?

03 Ekim 2020 Cumartesi 00:43 - Son Güncelleme 03 Ekim 2020 Cumartesi 09:47  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Kızılyıldız'ı mağlup etti. Peki "yeni" Fenerbahçe nasıl bir görüntü verdi? Akın Taş değerlendirdi.

Sezonun başında Avrupa’nın en büyük basketbol portalı Eurohoops tarafından şampiyonluk aday listesinde 6. sırada yer bulan ve “play-off yapsa başarıdır” gözüyle bakılan Fenerbahçe Beko'nun THY Avrupa Ligi’ne nasıl bir başlangıç yapacağı herkes tarafından büyük merak konusuydu.

Öyle ki; yıllardır Obradovic önderliğinde Avrupa Ligi’ni domine eden Sarı-Lacivertlilerin hazırlık maçlarında her ne kadar iyi görünse de Avrupa ligi gibi savunmaların konuştuğu bir platformda ne kadar sözü geçeceği kafalarımızda büyük bir soru işareti açıkçası.

Maça yeni transfer Ulanovas'ın sayıları ile başlayan temsilcimize nazaran rakip takım maça daha konsantre başladı ve henüz maçın başında farkı 7 sayıya kadar çıkarmayı başardılar. Bu dakikadan sonra De Colo 'nun gerek asist gerekse sayılarla devreye girmesiyle Fenerbahçe Beko farkı kapatmayı başardı. Pota altında Jan Vesely' nin dışarda ise Ali Muhammed'in etkili performansı ile rakibine oyununu kabul ettirmeyi başaran temsilcimiz, ilk çeyreği de 4 sayı önde kapatmayı başardı.

İkinci çeyrekte geçen sene Kızılyıldız'dan transfer edilen Lorenzo Brown'ın hızlı hücum ve penetreleri ve Darüşşafaka'dan büyük soru işaretleri ile alınan pivot Hamilton'ın blokları ile yıldızlaştığı bir çeyrek oldu. Hamilton bu çeyrekte yaptığı agresif savunma ve blokları ile Fenerbahçe Beko ve Kokoskov için gelecek adına ümit verdi diyebiliriz. Bu çeyrekte ekibimizin yaptığı hızlı switch-off savunması ve Brown ve Hamilton'ın etkili oyunu ile Fenerbahçe Beko ikinci yarıya 12 sayı önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya tıpkı ikinci çeyrekte olduğu gibi De Colo önderliğinde asiste ve hızlı hücumlara dayalı bir basketbolla başlayan ekibimize karşı rakip takım etkili adam adama savunma ile başlasa da sahneye çıkan Ali Muhammed'in üçlüğü ile bu kısa süreli krizi aşmayı başardı. Temsilcimiz, diğer yandan Edgeras Ulanovas'ın skorda De Colo'ya yardım etmesi ile rakibin skorda bizi yakalamasına engel oldu ve ikinci çeyrekte çift hanelere çıkan farkın daha da artmasını sağlayarak 16 sayı farkla son çeyreğe girdi.

Son çeyrekte rakip takım bir dönem ülkemizde Darüşşafaka forması giyen Jordan Loyd'un bireysel oyunları ile maça tutunmayı denese de De Colo ve Lorenzo Brown'ın hücumu yönlendirmesi ile ekibimiz rakibin ümitlenmesine engel olmayı başardı. Sarı lacivertli ekip yeni sezon için çok önemli olan bu sezon başlangıcı maçında Sırp ekibini 77-63 gibi net bir skorla yenmeyi başardı, sezona hepimizi henüz erken olsa da biraz da olsa ümitlendirdi.

Açıkçası beklediğimizden çok daha iyi bir performans ile sezona giren ekibimizde galibiyetin şifrelerine göz atacak olursak; galibiyette en önemli pay şüphesiz ki takımda top paylaşımını ve takımın oyun stratejisini bu kadar kısa bir sürede toparlayan koç Kokoskov'a ait. Kimsenin değişen kadro ve antrenör ile birlikte bu kadar kısa sürede böyle net bir oyunu beklemediği Fenerbahçe Beko'da takımda liderliği De Colo almış durumda. De Colo 'ya asistlerle olmasa da skor ve penetreler ile yardımcı olan Lorenzo Brown bu maçta eski takımına deyim yerindeyse acımadı.

Bununla birlikte nasıl bir performans göstereceği çooooook büyük bir soru işareti olan ve büyük önem arz eden Jonhtan Hamilton bugün gösterdiği performans ile şahsen benim ve Fenerbahçe Beko taraftarının yüreğine su serpti. Umarız ki genç pivot bu atletik ve Kyle Hines vari oyununu tüm sezon sürdürür ve geçen sezon Jeffrey Lauvragne ve Ahmet Düverioğlu 'nun dolduramadığı boşluğu doldurur ve Jan Vesely ile birlikte tıpkı 2 sezon önce Ekpe Udoh gibi uyum içinde takımın pota altını yönetirler.


Takımın negatif yönlerine göz atacak olursak yeni transferler Jerrel Eddie ve takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu bu konuda bekleneni veremedi diyebiliriz. Melih'in kapasitesini az çok bildiğimiz için bugünün en çok bekleneni veremeyen oyuncusu net bir şekilde yeni transfer Jerrel Eddie. Bununla birlikte Bayern Münih'ten transfer edilen Danilo Barthel de Eddie kadar olmasa da bugünün bekleneni veremeyen oyuncularından oldu.

Yeni sezon için bizlere beklenenin üzerinde ümit veren Fenerbahçe Beko hakkında şu an için ne konuşsak erken. Ancak De Colo'nun takımın liderliğini aldığı ve Brown, Hamilton ve Vesely'nin sezonun geri kalanında önemli rol alacağını düşündüğüm Fenerbahçe Beko'nun performansı ile sürprizlere gebe bir takım olduğunu şu an için söyleyebiliriz. Umarız ki bu çiçeği burnunda koç ve yeni oyuncular, yeni rotasyon ile sezona başlayan ekibimiz ben dahil hepimizi şaşırtır ve yeni sezonda dengeleri bozmayı başarır.

 

Sıradaki Haber
Anadolu Efes'te sürpriz yenilginin nedenleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz