Detay

Frikikten "hat-trick"iyle tarihe geçti; Taşkın Çalış

09 Şubat 2021 Salı 17:38 - Son Güncelleme 27 Mart 2021 Cumartesi 20:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Aydeniz Et Balıkesirspor formasıyla, Akhisarspor karşısında "frikik hat-trick'i" yaparak tarihe geçen Taşkın Çalış, bir dönem UEFA'nın en potansiyelli oyuncuları arasında gösteriliyordu. Taşkın Çalış'ın kariyerine birlikte bakalım...

Aydeniz Et Balıkesirspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Taşkın Çalış, Akhisarspor karşısında serbest vuruşlardan bulduğu 3 gol ile futbolseverlerin ilgi odağı olmuştu. Bu müsabakayla, futbol tarihinde "frikik hat-trick'i" yapabilmiş 8. oyuncu olan Taşkın, henüz çok genç yaşta UEFA tarafından Avrupa'nın en potansiyelli futbolcularından biri olarak lanse edilmişti.

Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynadı

2009 ve 2010 yıllarına bölünmüş olarak düzenlenen 17 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımız, göğsümüzü kabartmakla kalmamış, gelecek adına büyük bir umut aşılamıştı. O dönem, yaş grubuna uygun jenerasyon içinde Okay Yokuşlu, Ömer Ali Şahiner, Aykut Özer, Kamil Ahmet Çörekçi, Recep Niyaz, Muhammet Demir ve Artun Akçakın gibi önemli isimler yer alıyordu.

Şampiyona'da B Grubu'nda yer alan milli takım, Yunanistan'ı mağlup ettikten sonra Çek Cumhuriyeti ile berabere kalmış, grubun son maçında İngiltere'ye mağlup olmasına karşın yarı finale ulaşmıştı. Bu aşamada İspanya'ya mağlup oln millilerimiz, İngiltere ve Fransa ile beraber kıtanın kendi yaş grubunda en iyi dört ülkesinden biri olarak boy göstermişti. Bu büyük başarıda rol alan en önemli isimlerden birisi de Taşkın Çalış'tı...

Turnuvanın en iyi 10 oyuncusu arasında gösterildi

Lihtenştayn'da düzenlenen şampiyona sonrasında UEFA, turnuvanın en başarılı oyuncularının yer aldığı bir liste çıkarttı. O dönem, Mönchengladbach altyapısında ağırlıklı olarak forvet oynadığını belirten Taşkın Çalış, milli takımda orta sahada da görev yapıyordu. İngiltere karşısında kullandığı akıl dolu kornerle tabelayı değiştiren ve yarı finalde oynanan İspanya maçında millilerimizin tek golünü kaydeden genç yıldız, "Turnuvanın en iyi 10 oyuncusu" listesinde onore edildi.

Taşkın, listeye Jack Butland, Abdoulaye Doucoure, Paco Alcacer gibi isimlerle birlikte giriş yaptı.

3.5 sezonda duran toptan 20 gol

2017-2018 sezonuna Menemenspor'da başlayan tecrübeli oyuncu, Aydeniz Et Balıkesirspor'a transfer olduğu güne dek takımın duran toplarda öne çıkan ismi olarak göze çarptı. Bu periyotta, 3.5 yıl boyunca takımlarında düzenli olarak forma giyen Taşkın, penaltı ve serbest vuruşlardan toplam 20 gol kaydetmeyi başardı.

Tecrübeli futbolcu, bir maçta frikikten 3 gol kaydettiği o anları TRT SPOR'a anlattı:

Sıradaki Haber
İnfografik: Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz