Detay

Gauff'u artık neler bekliyor?

10 Temmuz 2019 Çarşamba 08:58 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2019 Çarşamba 23:43

15 yaşındaki lise öğrencisi Gauff, Wimbledon'da bir peri masalı yazdı. 4. turda Halep'e yenilen ABD'li raketi, sosyal medya takipçi sayısından sponsorların ilgisine kadar artık çok farklı bir hayat bekliyor.

Wimbledon'da adeta bir peri masalı yaşayan 15 yaşındaki raket Cori Gauff'un Twitter hesabına kısa bir bakış yaşanan değişimi gözler önüne seriyor.

Wimbledon'a 4 bin takipçiyle gelen Gauff artık bir fenomen haline geldi. 'Coco' lakaplı genç raketin şu an itibariyle 131 binden fazla takipçisi bulunuyor. Dünya sıralamasında 313. basamakta yer alan ve hiç şampiyonluk yaşamamış bir raket için hiç de fena bir rakam değil.

Turnuva tarihinin açık dönemde elemeleri geçerek ana tabloya kalan en genç tenisçisi 'Coco', Wimbledon ilk turunda Venus Williams'ı yenerek, 1996 ABD Açık'ta bunu başaran Anna Kournikova'dan beri grand slam turnuvasında maç kazanan en genç kadın tenisçi unvanını elde etmişti.

4. tura kadar gelen ABD'li rakete, dünya 7 numarası Simona Halep 'dur' dedi ve peri masalı da bu şekilde sonlanmış oldu.



Billie Jean'den nasihatler

Wimbledon'daki yükselişiyle herkesin dikkatini çeken lise öğrencisi Gauff'a övgüler kadar nasihatler de vardı.

ABD'li tenis efsanesi Billie Jean King "Umarım turnuva sonrasında geri çekilir ve biraz nefes alır. Ben onun böyle bir konumda neler hissettiğini anlayabiliyorum. Ben de yaşadım o durumları. Kendisine iyi bakmalı ve mütevazılığını korumalı. Şimdi herkes etrafında olacak. Artık onun için en önemli şey hedeflerine odaklanmak. Artık onu sadece bir tenis oyuncusu değil bir insan olarak da tanıyacağız" dedi.



Capriati örneği

Tenisseverler, Gauff'un bu başarısını görünce örnek olarak ABD'li Jennifer Capriati'yi gösteriyor. O da 13 yaşında böyle bir sürprizle tenis dünyasını kendisini tanıtmıştı. 1991 yılında Capriati, 15 yaşında en genç Wimbledon yarı finalisti olmuştu. Fakat iki yıl içinde tenisten sıkılmış, hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmaktan tutuklanmıştı.

Sponsorların ilgisi

Böyle bir tenisçiye şimdiden birçok marka destek olmak istiyor. Uzmanlara göre 'Coco' bu sponsorluk tekliflerini akıllı değerlendirmeli ve mutlaka bir ajansla çalışmalı.

Pazartesi günü yeni WTA sıralaması açıklanacak ve lise öğrencisi Gauff, ilk 140'a girecek.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
35 milyon Türk'ün takımı: Traktör Sazi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz