Detay

Geri vitesi olmayan pehlivan

02 Eylül 2019 Pazartesi 11:29 - Son Güncelleme 04 Eylül 2019 Çarşamba 10:38

Orhan Okulu, er meydanlarında 'Geri vitesi olmayan pehlivan' olarak adlandırılıyor. Tecrübeli güreşçi müsabakalarda rakiplerini yorması ve saldırgan güreş tarzıyla biliniyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dünyaya gelen Orhan Okulu, yağlı güreşe babası Bekir Okulu'nun teşvikiyle 9 yaşında başladı.

Kumluca'da antrenmanlara başlayan Orhan Okulu'nun isteği üzerine annesi Huriye Okulu, maddi imkansızlıklar nedeniyle beyaz şeker çuvalından kispet dikerek oğlunu çalışmalara gönderdi. İlk güreşlerini şeker çuvalından dikilen kispetiyle yapan Okulu, başta annesi olmak üzere bugünlere gelmesinde ailesine çok şey borçlu.

Rakiplerini yoruyor, devamlı saldırgan güreşiyor

Kırkpınar'dan 9 yıl daha eski Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 6 kez başpehlivanlığı kazanarak tarihe geçen, müsabakalarda rakiplerini yormasıyla ünlenen, devamlı saldırgan güreştiği için de "Geri vitesi olmayan pehlivan" olarak adlandırılan Okulu, başarısının sırrını çok çalışmak ve inanmak olarak açıklıyor.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ilk defa 11 yaşında giden, 2015 ve 2018'de başpehlivan unvanıyla kürsüye çıkıp büyük başarı elde eden Okulu, geçen yıl yapılan 666. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri final müsabakasında, kıyasıya geçen mücadelede karşılaştığı İsmail Balaban'ın sakatlığı nedeniyle müsabakaya devam edememesi üzerine başpehlivanlığı kazandı.



Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste altıncı başpehlivanlığını elde eden Orhan Okulu, altın kemerin ikinci kez daimi sahibi oldu.

Ünlü pehlivanların 1352 yılından beri kispet giydiği Elmalı Yağlı Güreşleri'nde, Okulu'nun rekorundan önce Ahmet Taşçı, 1989, 1990, 1991, 1992 ve 1993 yıllarında 5 kez üst üste başpehlivan olma başarısı göstermişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
İnfografik: Transfer dönemi hareketli geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz