Detay

Grizzlies'ten müthiş geri dönüş

22 Nisan 2022 Cuma 10:29 - Son Güncelleme 22 Nisan 2022 Cuma 10:39  |  Kaynak : TRT SPOR

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off heyecanı yaşanıyor. Serinin üçüncü maçında Minnesota Timberwolves'a konuk olan Memphis Grizzlies, müthiş bir geri dönüşe imza attı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de günün play-off maçlarında deplasman takımları galip geldi.

İstatistikler "Warriors" diyor

NBA’de play off mücadelesi üç maç ile devam edildi. Evindeki ilk iki maçı kazanan Golden State Warriors, Denver Nuggets'a konuk oldu. MVP adayı Nikola Jokic'in sayıları ile ayakta kalmaya çalışan Nuggets, son üç dakikaya 111-109 önde girdi. Ancak Jokic'in 37 sayı 18 ribaundluk performansı galibiyete yetmedi. Maçı 118-113 kazanan Warriors, seride durumu 3-0'a getirdi.

Play-off’larda 4 maç kazanan takım tur atlıyor. NBA tarihinde bugüne kadar play-off’larda 3-0 geriye düşen hiçbir takım geriden gelip seriyi kazanmayı başaramadı.

Golden State Warriors’da Stephen Curry, Clay Thompson ve Jordan Poole toplam 80 sayı atmayı başardı. Serinin dördüncü maçı Pazar günü Denver’da oynanacak.

Memphis Grizzlies'ten muhteşem geri dönüş

Evindeki ilk maçı kaybeden Memphis Grizzlies, serinin üçüncü maçı için Minnesota Timberwolves deplasmanındaydı. Maça hızlı başlayan Timberwolves, ilk çeyreği 39-21 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de Timberwolves bir ara 25 sayılık bir fark yakaladı. Ancak Memphis, müthiş bir geri dönüş sergiledi ve maçı 104-95 kazanmayı başardı. Memphis'te Desmond Bane 26 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Ja Morant ise 16 sayı, 10 ribaund ve 10 asisit ile kariyerinin ilk play off triple double'ını yaptı. Seride 2-1 öne geçen Memphis, ilk maçta kaybettiği saha avantajını da tekrar ele geçirdi.

Luka'sız Dallas, deplasmanda kazandı

Günün son maçında da Dallas Mavericks, Denver Nuggets'a konuk oldu. Maçın başından itibaren rakibine baskı kurmayı başaran Mavericks, ilk yarıyı 68-51 gibi farklı bir skorla önde kapadı. İkinci yarıda da başarılı oyununu sürdüren Mavericks. maçı 126-118 kazanmayı başardı.

Mavericks'de 7 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken Jalen Brunson 31 sayı ile maçın en skoreri olarak öne çıktı. Seride durumu 2-1'e getiren Dallas saha avantajını da tekrar ele geçirdi.

Dallas Mavericks'in yıldız oyuncusu Luka Doncic'in Pazar günü oynanacak serinin dördüncü maçında forma giymesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Brentford’ın sihri: Duran top setleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz