Detay

GZT Giresunspor'u Süper Lig'e taşıdı: Ibrahima Balde

24 Şubat 2021 Çarşamba 16:24 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2021 Pazar 23:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Giresunspor formasıyla attığı gollerle sezona damgasını vuran Ibrahima Balde, pek çok yıldızla aynı sahayı paylaştığı kariyerini Türkiye'de renklendiriyor.

TFF 1. Lig’in lideri Giresunspor’da, attığı gollerle takımını sırtlayan Ibrahima Balde dikkat çekiyor. 31 yaşındaki Senegalli forvet, İspanyol devi Atletico Madrid’de başlayan ve Krasnodar, Cluj gibi ülkelerinin zirveyi hedefleyen takımlarında şekillenen kariyerine önemli bir halkayı da ülkemizde ekliyor.

Birçok önemli yıldızla aynı sahayı paylaşan Balde’nin Avrupa’dan önceki durağı Velez Sarsfield’dı...

Otamendi ve Alvarez’le beraber oynadı

2007 yılında, Argentinos Juniors altyapısından Velez Sarsfield’a transfer olan Balde, kulübün ikinci takımında forma giymeye başladı. Dünya futboluna pek çok önemli ismi kazandıran Arjantin ekibinin altyapısında o dönem, uzun yıllar Manchester City’de forma giyen ve şu sıralar Benfica’da izlediğimiz Nicolas Otamendi ile, Inter ve Sampdoria maceralarıyla Serie A’da hafızalara kazınmış Ricardo Alvarez de vardı.

Bir yıl boyunca bu kulüpte oynayan Ibrahima Balde, 2008 yazında İspanyol devi Atletico Madrid’in B Takımı’na transfer oldu.

Pek çok yıldızla birlikte A takıma yükseldi

Senegalli forvet, iki yıl boyunca ter döktüğü Atletico Madrid B Takımı’nda büyük futbol yıldızları ile bir araya geldi. O dönem, kendisini Avrupa sahnesine hazırlayan David de Gea, Koke, Borja Baston, Joel Robles gibi isimlerle birlikte kendisini La Liga’ya hazırlayan Balde, Numancia’ya kiralanana kadar kısa süre formasını giydiği başkent ekibinde kritik gollerin altına imzasını attı.

Atletico’da attığı gollerle önemli puanlar kazandırdı

Atletico Madrid formasıyla, yalnızca üçü 90 dakika olmak üzere 22 maça çıkan Ibrahima Balde, rakip fileleri sadece 3 kez sarsabilmiş olsa da, bu gollerle takımına önemli puanlar kazandırdı.

Madrid ekibiyle ilk golünü kritik bir dakikada Sporting Gijon’a kaydeden Balde, takımının galibiyetinde önemli bir pay sahibi olmuştu. Real Zaragoza deplasmanında, 90+4. dakikada attığı kafa golüyle bir puanı kurtaran isim olmayı başaran Senegalli yıldız, Sporting Gijon deplasmanında da son anlarda Atletico’ya beraberliği getirmişti.

Milli takımda tek golünü tanıdık yıldızlarla attı

İki kez dostluk maçında sahne aldığı Senegal milli takımıyla bir kez de resmi bir mücadelede ter döken Balde, Liberya ile oynanan Dünya Kupası eleme maçında takımının beraberlik golünü atmıştı. Golün asistini, şu sıralar Fenerbahçe’de forma giyen Papiss Cisse’den alan yıldız, sahayı Dame N’Doye ve Abdoulaye Ba gibi tanıdık simaların yanında, bir dünya yıldızı haline gelen Sadio Mane ile paylaşmıştı.

Ibrahima Balde, TFF 1. Lig’de sergilediği performansla Giresunspor’un Süper Lig yürüyüşüne önemli ölçüde katkı sağladı.

Sıradaki Haber
Lille'in başarı sırrı ne?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz