Detay

'Hayatım Beşiktaş'

22 Mart 2019 Cuma 14:25 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2019 Pazartesi 10:52

Seyhan Kesim,26 yıldır Beşiktaş Basketbol Takımı'nın masörlüğünü yapıyor. Beşiktaş sevgisini iliklerine kadar yaşayan 'Sey Sey''in hayatı gerçekten de siyah beyaz, film gibi biraz.


Görüntülerdeki isim Seyhan Kesim. 26 yıldır Beşiktaş Basketbol Takımı'nın masörlüğünü yapıyor. Ailesi, arkadaşları, çocugu herkes ona 'Sey Sey' diye sesleniyor. Hatta oğlu Kartal, okulda babasının ismini soranlara 'Sey Sey' diye cevap veriyor. 

'Hayatım Beşiktaş' Sey-Sey'i anlatan en iyi cümle. Beşiktaş taraftarı babası, dedesi Beşiktaş'a bağlılığı, kulübe girişi, Köyiçi semti, arşivi, oğlu Kartal... Seyhan Kesim'in hayatının her alanında mutlaka bir siyah-beyaz var. 

Şimdi sözü 'Sey-Sey'e bırakıyoruz. Onu en iyi kendisi anlatıyor: 

“Adım Seyhan Keskin. Beşiktaş Basketbol Takımı’nın 26 yıldır masörüyüm. Sey Sey diye tanınırım. 1974 yılında Beşiktaş’ta hemen hemen bütün Kemal Sunal, Şener Şen filmlerinin çekildiği Şenlikdede’de doğdum.

“Çocukluğum küçüklüğüm hep siyah beyazdı, Beşiktaş’tı. Dedem Beşiktaş gol yiyince felç geçirmiş ve daha sonra hayatını kaybetmiş. Sevgim aileden geliyor. Semtte oturuyorum. 1982 yılında futbol takımı şampiyon olunca bütün maçlara gitmeye başladım. Hatta antrenman kaçırmadım. Şeref Stadı, sonra Fulya. Orta okulda mahalledeki abiler 1974 yılının efsanevi kadrosunun hikayesini anlattılar. Battal Durusel, Tom Davis, Fehmi Sadıkoğlu, Ahmet Kurt, Hurşit Baytok, Zeki Tosun… Bu isimlerin nasıl var güçleriyle bu şampiyonluğu kazandığını adeta bir masal gibi anlattılar. Ben de bir basketbol maçına gitmeye karar verdim. Spor Sergi’ye giriş o giriş”

'Oğlum sen niye sürekli buraya geliyorsun?'

“Spor Sergi’ye ilk girdiğimde o siyah formalarla Beşiktaş’ı Efe, Erman, İhsan, Turan, James Bullock ilk 5’iyle görünce basketbola döndüm iyice. Sonra da Spor Sergi’de hiç maç kaçırmamaya başladım. Fulya’da, Ahmet Fetgeri’de hiç antrenman kaçırmadım. O antrenmanlardan birinde merhum Battal Durusel beni yanına çağırdı ve “Oğlum sen niye sürekli buraya geliyorsun? Sen ne iş yapıyorsun” diye sordu. O dönem Şube Kaptanı’ydı. ‘O zaman gel bana yardım et’ dedi ve elim ayağım titredi. 3 yıl boyunca 1993’ten 1996’ya kadar gönüllü ve gönülden yardım ettim. 1996’da kulüp beni masör kursuna yolladı ve hayatım da böylelikle değişti.”

Sey Sey lakabı nasıl geldi?

"1997 yılında Kevin Thompson ve Andre Woolridge'i transfer ettik. Kevin Thompson bana 'Sey Sey' diye hitap etti. Herkes çok sevdi, ben de çok sevdim. Tüm camia beni böyle tanıyor artık. Hatta ailem, eşim, oğlum Kartal bile bana evde 'Sey Sey' diye sesleniyor." Beşiktaş Basketbol Takımı'nın iki şampiyonluğu var. Biri benim doğduğum yıl, diğeri de oğlum Kartal'ın doğduğu yıl. Hayatlarımız da böyle kesişti"

Haber: Ahmet Sivaslı 
Kamera: Serhan Sevin
Kurgu: Cihan Karaahmetoğlu

Sıradaki Haber
Mülteci kampından Bayern Münih'e
Yükleniyor lütfen bekleyiniz