Detay

'İlk defa gerçek 3-4-2-1 oynandı'

06 Aralık 2021 Pazartesi 10:30 - Son Güncelleme 06 Aralık 2021 Pazartesi 10:44  |  Kaynak : TRT SPOR

Çaykur Rizespor mücadelesinden önceki altı maçından sadece bir galibiyet çıkartan Fenerbahçe dün bambaşka bir yapıya büründü. Takımda sezon boyunca eleştirilen ne varsa her şey unutuldu. Peki Fenerbahçe’de neler değişti?

Pereira sistemine geri döndü

Portekizli teknik adam üç buçuk maçlık mecburi ve toplum baskısıyla oynattığı dörtlü sistemden dün itibariyle vazgeçti. Aslında bu süreçte kendisi de göstermek istedi ki üçlü veya dörtlü savunma değil. Dün o çok sevdiği 3-4-2-1 sistemine geri dönerken aslına bakılırsa büyük bir kumar oynadı. Sonuç böyle olmasa mağlubiyet yine Pereira ve onun üçlü savunmalı sistemi üzerinden okunacaktı. Hafta içinde yerine hangi teknik adamın geleceği konuşulan birisi için oldukça cesur bir hamle. Portekizli çalıştırıcı bu cesurluğun mükafatını da 4-0’lık galibiyetle aldı.

İlk defa gerçek 3-4-2-1 oynandı

Üçlü savunmalı sistemlerin en önemli özelliği yeni jenerasyon üçlüsünün Gandalf’ı Conte’nin de dediği gibi “Her yerde bir adam fazla olmak” demektir. Geride kalan 15 haftada Fenerbahçe bunu ilk kez Çaykur Rizespor maçında gösterdi. Bu konuk ekibin oyunundan mıdır yoksa Fenerbahçe’nin başarısı mıdır bilinmez. Fenerbahçe ideal üçlü tandemiyle sahaya çıktı.

Sezon başında son kanat bekinde denenen Ferdi sağ kanatta daha çok oyunun içinde olduğunu gösterdi. Dün itibariyle görüldü ki Rossi “Ben bu takımın 11 oyuncusuyum” dedi. Hem yardımcı forvet gibi ceza sahasına koşular attı hem de yetenekli bir kanat oyuncusu gibi adam eksiltti. Fiziksel temasın az olduğu maçta Mesut Özil de Madrid günlerinden esintiler sergiledi. Dün itibariyle Mesut, Rossi, Ferdi ve Szalai mevkilerinin değişmemesi gerektiğini gösterdi.

Atilla varsa Atilla oynar

Üç maçlık rotasyon kurbanı olan Macar stoper dün bir kez daha Fenerbahçe için ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Maçın başında Umar’ın vuruşunda Berke’yi de topa hamleyi çizgide yaptı ve takımının geri düşmesiyle beraber getireceği panikleme durumunu önledi.

Üçlü stoper sisteminin olmazsa olmazı birinin hücuma çıkışını başarıyla sergiledi. Serdar Dursun’a yaptığı iki asisti de sezon başından beri kanatta oynayan ne Ferdi ne Novak ne de Osayi yapabildi. Szalai bu çıkışlarıyla Fenerbahçe adına sezon boyunca önemli bir “hücum” katkısı sağlayacaktır.

Forvet performansı takıma endeksli

Ç. Rizespor karşısında sezon başından beri eleştiri oklarının hedefinde olan Fenerbahçe santrforları tam 4 gol kaydetti. Özellikle Serdar’ın attığı iki golde takımın forveti beslemesinin önemi görüldü. Ve unutulmasın ki forvetin ilacı goldür.

Peki bundan sonra ne olacak?

Fenerbahçe’nin Ç. Rizespor karşısında aldığı galibiyet bir tesadüf mü? Yoksa konuk ekibin oynadığı temassız ve önlemsiz sistem mi? Yoksa Pereira için yeni bir başlangıcın ilk adımı mı? Bunların hepsini zaman gösterecek. Ama bir gerçek var o da geçtiğimiz hafta içindeki “Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim olacak” başlıklarını Portekizli en azından 1 hafta erteledi.

Sıradaki Haber
Cicaldau'suz Galatasaray "Başka"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz