Detay

İspanya onu konuşuyor

28 Ağustos 2019 Çarşamba 09:15 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2019 Çarşamba 09:23

İspanya’da herkes Ansu Fati’yi konuşuyor. Real Betis maçında oyuna giren 16 yaşındaki futbolcu, kulübün son dönemdeki en büyük yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor. Fati’nin farklı da bir hikayesi var.

Bu hafta sonu La Liga’da Barcelona’nın Real Betis’i 5-2 yendiği maçta oyuna bir futbolcu girdi. 16 yıl, 298 günlüktü. Bir anda dünyanın gündemine gelen o futbolcunun adı Ansu Fati, gerçek adıyla Anssumane Fati…

Fati, 31 Ekim 2002’de Afrika’nın küçük bir ülkesi olan Gine-Bissau’da doğdu. Daha sonra da ailesiyle birlikte İspanya’ya taşındı.

Babası Bori “Buraya geldiğinde 6-7 yaşındaydı. Ben onlardan önce gelip yerleştim. Ama futbol oynadığını bilmiyordum. Herkes bana oğlumdan bahsediyordu. Herkes onun çevresinde pervane olurken benimse hiçbir fikrim yoktu” diyor.

Fati, Barcelona Akademisi’nden çıkan bir yetenek olmasına karşın futbola Sevilla’ya 120 kilometre uzak ufak bir köy olan Herrera’da başladı.

Yeteneği hemen fark edildi ve 9 yaşındayken Real Madrid ve Barcelona peşine düştü.

Babası Bori’ye göre Real Madrid, Barcelona’ya göre daha fazla para teklif etti ama sonunda Katalanlar ikna etmeyi başardı.

Fati, 10 yaşında Barcelona’nın futbolcusu oldu.

Fati ailedeki tek futbolcu değil. 21 yaşındaki Brahima, Barça’dan Calahorra’ya kiralandı. Diğer erkek kardeşi de La Masia’da Messi’nin oğlu Thiago ile aynı takımda oynuyor.

Fatii’nin Barça ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar ve sözleşmesinde ‘100 milyon euro getiren, Fati’yi alır” maddesi yazıyor.



Real Betis ile oynanan maçta Barcelona’da Messi, Suarez ve Dembele sakattı. Teknik direktör Ernesto Valverde onu sahaya sürdü ve kulüpte bir tarih yazdı.

Fati, 16 yıl 297 günlükken sahaya çıkarak kulüp tarihinde en genç ikinci futbolcu oldu. İlk sırada 16 yıl 280 günle Vicente Martinez var.

Dünyada büyük bir gençlik akımı var. Takımlar için artık 27-28 yaşları neredeyse ‘veteran’ oluyor. Herkes 20 yaş altı yeteneklere odaklanırken Barça’lı Fati’nin gelişimi de merakla izlenecek.

Kaynak. TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Portre: Mario Lemina
Yükleniyor lütfen bekleyiniz