Detay

Juventus, zirve yarışına ortak oldu

08 Mart 2022 Salı 12:15 - Son Güncelleme 08 Mart 2022 Salı 12:25  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya Serie A'da bir ara liderin 14 puan gerisine düşen Juventus farkı 7’ye kadar indirdi. Peki siyah beyazlıların şampiyonluğu sizce ne kadar mümkün olabilir?

Mucizelere inanır mısınız? Örneğin Serie A kalibresindeki bir ligin zirvesinde o kadar sürpriz sonuç yaşandı ki bir ara liderin 14 puan gerisine düşen Juventus farkı 7’ye kadar indirdi. Peki siyah beyazlıların şampiyonluğu sizce ne kadar mümkün olabilir? Eğer içinizde bir umut ışığı yandıysa maalesef Massimiliano Allegri ile aynı tarafta değilsiniz demektir. Zira İtalyan futbolunun tecrübe abidelerinden 54 yaşındaki teknik direktör bu ihtimale hiç optimist yaklaşmıyor ve gerçekçi hedeflerini ilk dört olarak belirlediklerini açıkça ifa ediyor.

Tecrübeli isim İtalya Kupası yarı finalinden sonra zirve mücadelesi sorusunu “Şampiyonluk baremi 84-85 puan olacak. Kalan maçlarımızın hepsini kazanmamız gerekirdi ki bu çok zor. Önümüzdeki üç takımdan en az birinin 84 puana ulaşabileceğini düşünüyorum. Şampiyonluk için kaç puana ihtiyaçları olduğunu onlara sorun, bana değil!” diye cevap verse de Allegri’nin temkinli yaklaşımına rağmen görünen gerçeklerden çıkarılabilecek teori bunun imkansız olmadığını gösteriyor.

Şampiyonlar Ligi’ndeki Liverpool maçlarıyla çevrelenmiş zorlu fikstürleri halen sona ermeyen Inter puan avantajını cömert şekilde sona erdirirken ne Napoli ne de Milan bu yolda tatmin edici sonuçlar alabildi. Her ne kadar Juventus da seri galibiyetlerin altına imzasını atamasa da kötünün iyisini yapmayı başardı. Böylesi bir kaosun tam ortasındaki Spezia maçı ve pragmatist oyunun getirdiği tek gollü galibiyet çok daha fazla değer kazanmış oldu.

Morata’nın net vuruşuyla gelen golün mimarı ise yine sansasyonel golcü Dusan Vlahovic’di. Zebralarla attığı 3 golün yanında rakip defansları sahada yer aldığı süre boyunca sürekli tehdit eden Sırp golcünün varlığı Juventus’un artık gol atmak için daha iyi bir garantiye sahip olduğu anlamına geliyor. Sezonun ilk günlerinde gelseydi zirvenin şu an nasıl şekilleneceği ihtimalini ise sizin hayal dünyanıza bırakalım.

Her ne kadar Juventus sezon başından bu yana hücumda zor anlar yaşasa da Allegri’nin takımının asıl yaşadığı sorun sakatlıklar oldu. Neredeyse her mevkide uzun süreli sakatlıklarla birçok oyuncusundan mahrum kalan Bianconeri’de, son olarak Weston McKennie de sezonu kapattı. Buna rağmen orta sahada kendine yer bulan Arthur’un Manuel Locatelli’nin yakaladığı uyum, Allegri’ye bu sıkışık rotasyon döngüsünde nefes aldırıyor. İtalyan orta sahanın her maç gösterdiği performansla modern orta saha kriterlerini son harfine kadar kanıtlaması bir türlü aradığı alanları bulamayan Arthur’a da büyük rahatlık sağlamış durumda.

Brezilyalının, İtalyan futboluna alışması biraz zaman alsa da tekniği ve dinamizmiyle Juventus’a büyük avantaj sağlıyor. Bianconeri, Inter derbisi öncesi tüm maçları kazanırsa, umutlar daha fazla gerçeğe dönüşebilir. Fakat öyle ya da böyle Allegri takımına unutmak üzere oldukları kimliklerini son derece çarpıcı bir şekilde hatırlatmışa benziyor. Sezonun ilk birkaç ayında Juventus için bir utanç tablosuna dönüşebilecek manzara artık çift kupa kazanılabilecek bir hayale evrilmiş durumda.
 

Etiketler : JuventusSerie A
Sıradaki Haber
Arsenal, Arteta ile eskiye dönüş sinyalleri veriyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz