Detay

Kan, ter, Union Berlin

23 Mart 2020 Pazartesi 00:44 - Son Güncelleme 24 Mart 2020 Salı 21:20

Bir kulüp düşünün ki taraftarlarının kanlarıyla ayakta kalabilsin, bir kulüp düşünün ki stadyumunun sahibi taraftarı olsun. İşte bir kulüpten daha fazlası, Union Berlin...

Union Berlin, tarihinde ilk defa Bundesliga'da mücadele ediyor ve gösterdiği performansla övgüyü hak ediyor.

Doğu Almanya'dan Bundesliga'ya yükselen ilk kulüp olan Berlin, erteleme kararı öncesi 25 haftada 30 puan topladı ve 11. sırada yer alıyor.

Union Berlin, taraftarı için bir kulüpten çok daha fazlasını ifade ediyor. Kulübün tarihinde taraftarların yaptığı birçok fedakarlık bulunuyor.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Almanya ikiye ayrıldı. Doğu Almanya, Sovyetler Birliği'nin kontrolü altına girerken, Batı Almanya ise İngiltere, Fransa ve ABD ile ittifak oldu.

Berlin de ikiye bölündü. İnsanların, Sovyet kontrolündeki şehrin doğusundan, batısına kaçmalarını önlemek için 1961 yılında 'Berlin Duvarı' inşa edildi ve 1989 yılına kadar kaldı.

Sporda ise Doğu Berlin'in takımları, ülkenin yeniden birleşmesine kadar Doğu Alman lig sisteminde oynadı.

Kulüp maçlarını 22.000 kişilik Stadion An der Alten Forsterei'de oynuyor.

2008 yılında stadyumun tribünlerinin çökmesi sonucunda kulüp lisansını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Ancak 2500 taraftar, stadyumu inşa etmek için gönüllü oldu ve tam 140 bin saat çalışarak takımı zor durumdan kurtardılar. Her kulüp üyesi taraftar 500 euro koyarak stadyumu satın aldı.



Kulüp, tarihte bunun gibi birçok kez zor durumda kaldı ama her seferinde taraftar yanlarında oldu.

Berlin'in maddi zorluklar geçirdiği bir dönemde taraftarlar, kan bağışı için aldıkları parayı kulübe vererek kulübün ayakta kalmasını sağladılar.

Taraftarların kulübe olan aşkı o kadar büyük ki yılbaşını bile stadyumda kutluyorlar.

2003 yılında soğuk bir gecede 89 Union Berlin taraftarı, Noel sevinci yaşamadan ayrılmak istemiyorlardı ve stadyuma gitmeye karar verdiler.

Stadyumda eğlendiler, Noel şarkıları söylediler ve o gün bu hareket bir geleneğe dönüştü.

Kulüp, her yıl Christmas Carol konseri düzenliyor. Birçok taraftar ise bu konserin, kulüpten daha meşhur olduğunu söylüyor.



Union Berlin'in maçlarında reklam veya müzik yoktur. Takım gol attığında stadyumda sadece taraftarların duygu patlaması oluyor.

Kulüp, Bundesliga'daki ilk maçını Leipzig ile oynadı ve 4-0 mağlup oldu. Ancak maçın önüne geçen olay ise tribünlerin ölen 500 taraftarın tek tek resimlerini açmasıydı.

Union Berlin, geçmişinde büyük başarılara sahip olmayabilir. Ancak kulübü için kanını veya karşılıksız terinin son damlasına kadar stadyumunu bile inşa edecek büyük bir taraftara sahip...

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
‘Guttmann’ın laneti: Benfica
Yükleniyor lütfen bekleyiniz