Detay

Kartal'ın 6. vitesleri: Josef & Atiba

22 Ocak 2021 Cuma 18:25 - Son Güncelleme 27 Mart 2021 Cumartesi 20:45  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş orta sahasının vazgeçilmez isimleri Josef de Souza ve Atiba Hutchinson, performanslarıyla takımlarına kattıkları değer kadar, uyumlarıyla da fark yarattılar.

Süper Lig'in lideri Beşiktaş'ın orta sahasında değişilmez hale gelen Josef de Souza ve senelerdir takımın belkemiği olan Atiba Hutchinson, bu sezon sergiledikleri oyunla tüm futbolseverlerden takdir topladılar.

Son olarak Fatih Karagümrük'ü 4-1 yendiği mücadelede, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun pas rekorunu kıran Beşiktaş'ta Josef ve Atiba, bu alanda ilk iki sırayı elde etti.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın da performanslarından duyduğu memnuniyeti sık sık dile getirdiği ikili, birçok alanda gösterdikleri hünerlerle Beşiktaş'ı sırtlamaya devam ediyorlar.

Ligin 'pas uzmanları' oldular

Siyah beyazlı ekipte 8. sezonuna giren Atiba Hutchinson, Süper Lig'de %92.9 ile pas yüzdesi en yüksek ikinci futbolcu konumunda bulunuyor. 90 dakika başına isabetli pas tablosunda zirveyi kimseye bırakmayan Kanadalı yıldızı, 3. sıradan Josef de Souza takip ediyor. Birlikte oynayan orta saha ikilileri ele alındığında, Süper Lig'de Atiba ve Josef'ten daha fazla pas yapan ikili yok.

Whoscored verilerine göre Josef de Souza ve Atiba Hutchinson, birlikte ilk 11'de başladıkları 11 müsabakanın 10'unda, pas sayıları itibariyle maçı domine etmeyi başardılar. Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe derbisi dışında, her karşılaşmada maçın en çok pas yapan orta saha oyuncusu olmayı başaran Josef de Souza'yı, yine Fenerbahçe, Yukatel Denizlispor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçları dışında Atiba Hutchinson takip etti. Kanadalı, Yukatel Denizlispor maçında Marvin Bakalorz'un, oyundan alındığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor mücadelesinde ise Mitchell Donald'ın ardından üçüncü sırada konumlandı.

Josef de Souza, 67. dakikada kırmızı kart gördüğü Denizli deplasmanında da en çok pas yapan orta saha oyuncusu olma başarısı gösterdi.

Tabelaya yardımlaşarak katkı sağladılar

Beşiktaş, bu sezon çıktığı 19 maçta 45 gol atarak ligin en iyi derecesinin altına imza atarken, 31 golü asist üzerinden bularak bu alanda da zirveyi kimseye bırakmadı. 

Atiba Hutchinson ve Josef de Souza, toplamda yaptıkları 5 asistin yanında 4 kez de takımlarına gol katkısı verdiler. İkili, attıkları golleri de asist üzerinden bularak, saha içindeki paylaşımcı görüntülerini skor tabelasına da yansıtmayı başardı.

Dev maçlara damga vurdular

Siyah-beyazlı takımın bel kemikleri Josef ve Atiba, ligin şampiyon olmuş 4 takımına karşı alınan galibiyetlerde başrol oynadılar.

Henüz Josef de Souza'nın takıma katılmadığı dönemde Trabzon deplasmanına çıkan Beşiktaş, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı. Kartalın 38 yaşındaki kaptanı Atiba, Tyler Boyd'un golünde yaptığı asist dışında, ikinci gol öncesi takımına penaltı kazandırmış, bu pozisyonda Flavio'ya kırmızı kart çıkmıştı.

Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup eden Beşiktaş, bu sonuçla zirve yürüyüşüne başlamıştı. Karşılaşmanın 44. dakikasında, orta sahanın yıldızlarından Josef'in çevirdiği topu partneri Atiba tamamlamış ve takımını öne geçirmişti. Bir dakika sonra, bu kez kontratakta topu taşıyan Atiba, Cyle Larin'e servis yaptı.

Bu mücadeleden bir hafta sonra Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, Kadıköy'deki 15 yıllık kazanamama serisine 4-3'lük zaferle son verdi. Takımı kısa süre önce 10 kişi kalmasına rağmen Josef de Souza, 53. dakikada Necip Uysal'a yaptığı asistle skora katkıda bulundu.

2021 yılının ilk derbisinde, Vodafone Park'ta Galatasaray'ı ağırlayan Beşiktaş, uzun süre aradığı golü bulamadı. Mücadelenin 79. dakikasında, Rıdvan Yılmaz'ın çevirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Josef de Souza, takımını hem öne geçirdi, hem de üç puanın kilidini açan golün altına adını yazdırdı.

Oynamadıkları tek maçta hüsran yaşandı

Beşiktaş, sezon başından beri yalnızca bir maçta hem Atiba'dan hem de Josef'ten faydalanamadı.

Süper Lig'in 3. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olanBeşiktaş, yeni transfer Josef de Souza'dan faydalanamadığı gibi, sakatlığı sebebiyle Atiba'yı da zorlu mücadele için Konya'ya götürememişti.

Müsabakaya Dorukhan-Mensah-Ljajic üçlüsüyle başlayan Sergen Yalçın'ın ekibi, sezonun en kötü performanslarından birini göstererek sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

Rakipken de zirvedelerdi

Atiba Hutchinson ve Josef de Souza'nın orta sahadaki performansları, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de karşılıklı oynarken de lige damga vuruyordu.

Whoscored verilerine göre, son olarak 2017-2018 sezonunda bir tam futbol takvimi boyunca birbirlerine rakip olan ikili, pas tablosunda zirveyi zorladılar. O yıl, Fenerbahçe formasını ligde 33 kez sırtına geçiren Josef de Souza, Badji'nin ardından ligin en çok pas yapan ikinci oyuncusu olmuştu. Atiba Hutchinson ise, Brezilyalı yıldızdan tam 8 maç eksik oynamasına rağmen, tablonun üçüncü basamağına yerleşmişti.

Sıradaki Haber
Tükeniyorlar mı? Yenilmezler artık yeniliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz