Detay

Kupa canavarı: Jorge Jesus

01 Haziran 2022 Çarşamba 09:48 - Son Güncelleme 01 Haziran 2022 Çarşamba 09:49  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe, transfer görüşmeleri için Jorge Jesus'u İstanbul'a getirdi. Portekizli teknik adam kimdir? Kariyerindeki başarıları nelerdir? Jesus’a dair tüm detaylar haberimizde…

İsmail Kartal yönetiminde son 10 maçta 9 galibiyet alan sarı lacivertlilerde yeni teknik patronun kim olacağı merak konusu.

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un birçok konuda anlaştığı Jorge Jesus'un kariyerini ve başarılarını ele aldık.

Lizbon’a bağlı Amadora’da 24 Temmuz 1954 yılında dünyaya gelen Jorge Jesus, profesyonel futbol kariyerine Sporting Lizbon’da başladı. Futbolculuk hayatında Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi takımlarda top koşturdu.

Futbolculuk kariyerinde pek başarılı olamayan Jesus, teknik direktörlüğe ilk adımı Amora takımında attı. 67 yaşındaki teknik direktör, Felgueiras, Uniao Madeira, CF Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo takımlarını çalıştırdı.

Jorge Jesus, teknik direktörlük kariyerine 834 maçta 516 galibiyet alarak 2.04 puan ortalaması yakaladı. Portekizli teknik adam 12 takımda 16 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Jesus en önemli başarısını Brezilya ekibi Flamengo ile yaşadı. Brezilya ekibi 67 yaşındaki teknik adamın yönetiminde Brezilya Ligi Şampiyonluğu, Brezilya Süper Kupası, Guanabara Kupası ve Recopa Sudamericana'yı kazandı.

Jesus, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal ile Süper Kupa kazandı. Burada 20 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Portekizli çalıştırıcı 2,45 puan ortalaması yakaladı.

Son olarak Benfica'yı çalıştıran tecrübeli isimin ikinci dönemi 1,5 sezon sürdü. (53 galibiyet, 16 beraberlik ve 14 mağlubiyet)

Benfica'dayken daha önce yaptığı açıklamada 3'lü savunma sistemini ''3'lü savunma sistemi daha yeni oturmaya başladı. Ben bunu antrenörlüğümün ilk 10 yılında oynattım. Şimdi aradan 30 yıl geçti. Üzerine çok çalışılması gerek bir sistem.'' sözleriyle yorumlamıştı.

Ligde 65 puanla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe Başkan Ali Koç döneminde Philip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Vitor Pereira gibi isimler takımı çalıştırdı.

Sıradaki Haber
18inç Podcast | 6. Bölüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz