Detay

La Liga'da 24. haftanın öne çıkanları

14 Şubat 2022 Pazartesi 14:20 - Son Güncelleme 14 Şubat 2022 Pazartesi 14:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Sevilla, Real ile puan farkını 4'e düşürdü, Atletico'nun savunma zaafı sürdü. Betis'te Fekir rüzgarı eserken milli yıldız Enes Ünal ise en golcü sezonunu yaşıyor... Mustafa Korkusuz; La Liga’da 24. haftanın öne çıkan detaylarını yazdı.

İspanya’da heyecan devam ediyor. 24. hafta sonunda, Real Madrid liderliğini korusa da Sevilla ile aradaki puan farkı 4’e düştü. Atletico Madrid, savunmada açık vermeyi sürdürüyor. Real Betis’te Nabil Fekir rüzgarı esiyor. Temsilcimiz Enes Ünal ise durdurulamıyor. Şimdi LA Liga’da haftanın öne çıkan detaylarına hep birlikte göz atalım.

Benzema yoksa gol de yok

Real Madrid, Villarreal'e konuk olduğu mücadelede 0-0 berabere kaldı ve son 5 maçta 3. kez puan kaybı yaşadı. Eflatun beyazlılar için çanlar çalmaya başlarken Sevilla ile arasındaki puan farkı da 4’e düştü. Ancelotti’nin öğrencileri, takımın gol ayağı Benzema’dan yoksun çıktığı 2 lig maçında sadece 1 kez ağları havalandırabildi. Başkent ekibi, Fransız forvetin eksikliğinde bu sezon çıktığı toplam 7 maçta ise maç başı 1 gol ortalaması yakalayabildi.

Villarreal deplasmanı: Kabus

Real Madrid La Ceramica’da çıktığı bir maçı daha kazanamadı. Sarı Deniz Altıların stadyumunun ismi Türkçe’ye seramik olarak çevrilse de görünen o ki Madrid’te “kabus” anlamına geliyor. Öyle ki, Eflatun beyazlıların 2017’den bu yana kazanamadığı tek deplasman orası. LA Ceramica’da galip gelemeyen Ancelotti'nin öğrencileri şampiyonluk yolunda önemli 2 puan bıraktı.

Katalonya derbisinde gülen yok

Xavi’nin takımın başına gelmesi ardından eski günlerine dönmeye hazırlanan Barcelona, Katalan derbisinde Espanyol’a konuk oldu. Barça, 1 puanı 90 artılarda Luuk de Jong’un golüyle kurtardı. La Masia’dan çıkıp Ada’da gelişimini tamamlayarak tekrar yuvasına dönen Adama Traore ise ikinci maçında ikinci asistini yaptı. Barcelona, Xavi yönetiminden önce çıktığı 12 maçta 3 mağlubiyet alırken genç çalıştırıcı ile aynı süreçte sadece 1 kez sahadan yenik ayrıldı ve iyiden iyiye bileği bükülmesi zor bir kimliğe büründü. Katalanların bir diğer temsilcisi Espanyol ise ligde 5 maçtır kazanamıyor.

Atletico Madrid savunması S.O.S veriyor

Atletico Madrid sahasında Getafe’yi 4-3 yenmeyi başarsa da başkent ekibi birçok istatistikte eski günlerini arıyor. Yaklaşık 10 yıldır savunma futbolunun bayrağını taşıyan Simeone ve öğrencileri, bu sezon beklenen performansı sergileyemiyor. Atletico, Arjantinli teknik adam döneminde kalesinde en çok gol gördüğü sezonu yaşıyor. Daha önce 2012-2013 sezonunda 31 kez topu ağlarından çıkaran Madrid temsilcisi, bu sezon 23 maçta 33 gol yiyerek en kötü savunma performansını sergiledi. Getafe karşısında galip gelmeyi başarsa da 3 gol yiyen Başkent ekibi Wanda Metropolitano’da en son 3 yıl önce derbide kalesinde 3 gol görmüştü.

Son şampiyon zirveden uzak kaldı

Atletico Madrid, Simeone yönetimindeki en kötü puan ortalamasını yakaladı. 24. haftalar itibariyle Arjantinli çalıştırıcı dönemindeki yaklaşık 10 yılda en düşük puanda kalan ve en kötü averajı yakalayan Başkent ekibi zirveden de uzaklaştı. Atletico, ezeli rakibi Real Madrid’in 15 puan ardından 5. sırada yer alıyor.

Enes Ünal 11. golünü kaydetti

Getafe forması ile bu sezon çıktığı ilk 10 maçta gol ya da asist katkısı veremeyen milli oyuncumuz Enes Ünal, sonraki 13 maçta ise tam 11 gol kaydetti. Genç hücumcu son oynanan Atletico Madrid maçında da 2 defa fileleri sarsmayı başardı. Genç futbolcu sezon başında eleştiri oklarının hedefindeki isimken şu an başkent medyasında Getafe’nin savaşçısı olarak gösteriliyor. Madrid temsilcisi toplam 23 gol atarken bunların 11’i Enes’ten geldi.

Pellegrini'nin Real Betis'i bir başka

La Liga’yı en son 2004 – 2005 sezonunda ilk 4 içinde bitiren Real Betis, geçen kötü günlerin ardından Pellegrini yönetiminde ilk defa bu hedefine yaklaştı. 43 puanla 3. sırada bulunan Endülüs ekibi, hücumcu performansıyla da dikkatleri çekiyor. Bu sezon La Liga’da belki de en zevkli futbolu oynayan Betis, 45 defa fileleri sarsarak ligin bu alanda en golcü 2. takımı oldu. 18 yıl sonra Betis ligi ilk 4’te bitirecek mi bilinmez ama Pellegrini, "old school" bir teknik adam olmadığını yeniden tüm dünyaya kanıtladı.

Endülüs'te bir yıldız: Nabil Fekir

Nabil Fekir durdurulamıyor… Bu sezon Betis formasıyla tüm kulvarlarda 9 gol 8 asistlik performans sergileyen Fransız yıldız, son haftalara da damgasını vuruyor. 28 yaşındaki futbolcu, LA Liga’da 6 gol 6 asist yaparak takımının en önemli ayaklarından olurken, son 13 resmi maçta ise 11 gollük katkı sağladı.  

Sıradaki Haber
Papadakis/Cizeron çifti rekorla şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz