Detay

Madenci torunu Ahmed Kutucu

20 Kasım 2019 Çarşamba 09:30 - Son Güncelleme 20 Kasım 2019 Çarşamba 13:16

İsmi Veltins-Arena'da anons edildiğinde Schalke taraftarını heyecanlandıran, ilk milli maçında Şenol Güneş'ten tam not alan, madenci bir dedenin torunu... Kimden mi bahsediyoruz? Karşınızda 19 yaşındaki Ahmed Kutucu...

''Yaşına bakarsak, kendine güveni var, gayreti var, olumlu görünüyor.''

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk asıllı Alman futbolcu Ahmed Kutucu'nun ilk milli maç performansını bu sözlerle değerlendirmişti. 

Ahmed Kutucu, Zonguldak'tan Almanya'nın kömür havzası kenti Gelsenkirchen'e göç eden bir ailenin üyesi olarak bu şehirde dünyaya geldi.

Mesut Özil, Manuel Neuer ve Leroy Sane gibi yıldız futbolcuların yetiştiği Knappenschmiede Akademi'de temellerini atan Kutucu, 11 yaşında Schalke altyapısına dahil oldu, kısa sürede performansıyla dikkat çekip milli takıma seçildi. 

Genç futbolcu, Türkiye U17 ve U19 takımlarının formasını 6 kez giydi. Schalke'de alt takımlarda başarılı bir performans sergiledi ve sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezonun son döneminde A takıma alındı.

Henüz ilk yılında kalitesini sergileyen Türk asıllı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'ya karşı sahaya çıktı. Bundesliga kariyerindeki ilk golünü Stuttgart'a atan Kutucu, bu sezon kupa ve ligde toplam 8 maçta forma giyip 1 gol attı. 

Kutucu, Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportajda  ''Kariyer planlamanda Türkiye var mı?'' sorusuna ''Henüz 19 yaşındayım ve şu an ileriyi göremiyorum. Önceliğim burada tutunmak. Bundesliga’da devamlı olarak oynamak ve ailemi ve sevdiklerimi gururlandırmak.'' yanıtını verdi.

Ahmed Kutucu, A Milli takımı tercih etmesiyle ilgili de ''Ben kararımı Türkiye’den yana kullanmıştım. Artık haber bekliyordum. Şenol hocanın son basın toplantısındaki “Çağıracağız” sözleri de beni çok duygulandırdı. Almanya’nın benim üzerimde emeği büyük. Bunu asla inkar edemem. Özellikle U21 hocası Stefan Kuntz beni çok istedi. Ancak kalbim en başından beri Ay-Yıldız için atıyordu. Onlara da ilgilerinden dolayı teşekkür ettim. 2002 kadrosu gibi burada güzel şeyler başarabileceğimize inanıyorum. Çok iyi bir jenerasyonumuz var. Yurt dışında oynayan bir çok Türk futbolcu var. Dolayısıyla geleceğimizin çok parlak ve açık olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Mesut Özil, Halil ve Hamit Altıntop kardeşler ile aynı mahellede büyüyen Kutucu, onların gittiği yolu görüyor ve hedefini bu şekilde koyuyor.

2011 yılında Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'ün altyapısına dahil olan Kutucu, gösterdiği performansla Alman ekine 2022 yılına kadar imza attı.

O dönemde Schalke 04'ün teknik direktörü olan Domenico Tedesco, Ahmed'in profesyonel alanda başarı için hem büyük sportif potansiyele hem de iradeye sahip olduğunu belirterek, "Bu yolda bizim desteğimizi alacak." ifadelerini kullanmıştı.

A Milli Futbol Takımı ile ilk maçına Andorra karşısında çıkan Ahmed Kutucu futbol otoritelerinden ve teknik direktör Şenol Güneş'ten geçer not aldı.

Milli futbolcu ise Andorra maçı sonrası ''A Milli Takım formasını ilk defa terlettiğim için hem çok mutlu hem de çok gururluyum. Bu zamana kadar bana güvenen tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ederim. Daha yolun başındayım ve çok çalışacağım.'' dedi.

Ahmed Kutucu, Andorra maçındaki performansıyla uzun yıllar milli takımımızın en önemli gol ayaklarından biri olacağını gösterdi. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Yunanistan'ın altın raketi: Tsitsipas
Yükleniyor lütfen bekleyiniz