Detay

Mark Cavendish’in ‘muhteşem’ dönüşü!

12 Nisan 2021 Pazartesi 20:35 - Son Güncelleme 12 Nisan 2021 Pazartesi 20:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Soğuk hava, korkutan kazalar ve Mark Cavendish’in ‘muhteşem’ dönüşü! İşte 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci gününde yaşananlar

Konya’da telafi etabıyla başlayıp yine Konya – Konya etabıyla devam eden 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci gününü geride bıraktık. Yarış sabahına uyandığımızda gökyüzünde açan güneş havanın biraz daha sıcak olabileceğini müjdeler nitelikteydi; zira TUR 2021’nin ilk gününde fazlasıyla üşümüştük. Ne var ki TRT Spor sosyal medya ekibi için start noktasında ‘Bulutlar dağıldı; güneş yüzünü gösterdi’ diye anons yapmaya hazırlanırken araya giren kara bulutlar planlarımızı bozdu, soğuk hava yine yarışa damgasını vurdu.

25 takımdan 170 sporcu, Mevlana Meydanı’ndan verilen nötral start ile 144,9 kilometrelik parkurda pedal çevirmeye başladı. Bisiklet sporuna aşina olmayanlar için nötral start, yol bisikletçilerin pedal basmaya başladığı ama hakem aracını geçemediği yarışın ilk kısmına verilen isim. Konya - Konya etabının bu bölümünde kaza meydana geldi. Kazaya karışan dört sporcuda önemli bir sorunun olmaması yüreklere su serperken bisikletçilerin pelotona(ana grup) yetiştirilmesiyle gerçek start gecikmeli de olsa yapıldı.
Gerçek startın verilmesiyle 550 kilometrelik dünyanın en uzun ikinci bisiklet yoluna sahip olan Konya’da nefes kesen yarış başladı. Yarışın başlamasından kısa bir süre sonra sekiz sporcudan oluşan bir kaçış grubu peloton oluşturdu ve arayı bir dakika kadar açtı. Dünkü yarışta kürsü göremeyen ünlü sprinterlerden Deceuninck - Quick Step takımından Mark Cavendish ile Israel Start-Up Nation takımından Andre Greipel’ın nasıl bir derece yapacağı merak konusu idi. Artyom Zakharov, Samuele Zoccarato, Juan Antonio Lopez Cozar, Vitaly Buts gibi isimler Cavendish ve Greipel’e kaçış grubunda eşlik etmekteydi.

Gruptan ilk hamle Türk takımlarından Salcano Sakarya adına yarışan Ukraynalı Vitaly Buts’tan geldi. 34 yaşındaki sporcu, tırmanış kapılarını önde geçerek kırmızı formanın sahibi oldu. Her ne kadar yarış öncesi açan güneşe sevinsek de karasal iklime sahip Konya’da takvimler Nisan ayını gösterirken bile mücadele esnasında hava buz gibiydi. Hatta bitişe 64 kilometre kala ekranlara gelen yüzlerin kıpkırmızı oluşu havanın ne kadar soğuk olduğunun açık bir göstergesiydi.

Yarışın son kilometrelerine doğru arka grupta yaşanan kaza yürekleri bir kez daha ağza getirdi. Ancak korkulan olmamış, kaza hafif atlatılmıştı. Artık dikkatler finişe çevrilmiş; yarışı kimin kazanacağı merakla beklenmekteydi. Bitiş çizgisinde toplanan Konyalı sporseverler finişin son düzlüğüne girecek sporcuları heyecanla beklemekteydi. Yine tahmin edildiği gibi etap, toplu finişe sahne oldu.

Nefes kesen sprint bitişiyle etabı Deceuninck - Quick Step takımından Mark Cavendish kazandı. 3 saat 17 dakika 26'lık derecesiyle ilk sırayı alan deneyimli sprinter üçüncü etapta turkuaz formayı giymeye hak kazandı. Türkiye’deki 8. etap zaferini kazanan Cavendish, genel klasman liderliğine yükseldi.

1159 gün sonra yeniden yarış kazanan Büyük Britanyalı sporcunun sevinci görülmeye değerdi. Yarış sonrası röportajında Cavendish etap zaferini, "Muhteşem” diye yorumladı ve “Uzun bir aradan sonra kazanmak çok güzel oldu. Bu duygudan hiçbir zaman ayrılmayacağım. Alınacak çok dersler var. Tour Of Turkey bir Fransa turu değil. Fakat Jasper ve Griepel'in önünde etap kazanmak kolay değil” değerlendirmesinde bulundu.
Turkuaz formayı muhteşem bir geri dönüşle üstüne giyen Cavendish’in sevincine ortak olduktan sonra şimdi üçüncü etabı beklemeye başladık. Sporcular, Beyşehir ile Alanya arasındaki 212.6 kilometrelik parkurda pedal basacak. Bakalım Nevşehir’den Konya’ya doğru başlayan ve şimdide Toroslar’dan Alanya’ya devam eden bisikletin kavimler göçünde neler yaşanacak. TRT Spor ekibi olarak tüm ayrıntıları aktarmayı sürdüreceğiz. Üçüncü günün tüm detaylarıyla burada buluşmak dileğiyle, şimdilik hoşçakalın…

Sıradaki Haber
Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz