Detay

Mendy'nin acıdan sevince hayat hikayesi

08 Nisan 2020 Çarşamba 10:15 - Son Güncelleme 08 Nisan 2020 Çarşamba 10:51

Real Madrid'in geçen sezon 48 milyon Euro karşılığında Lyon'dan kadrosuna kattığı Ferland Mendy'nin yaşadığı zorlu günlerin ardından dünyanın en iyi takımına transfer olmasının hikayesi...

"15 yaşında bir ameliyat geçirdim ve tekerlekli sandalye kullanıyordum. Doktorlar bana bırakın futbol oynamayı, yürümemin bile zor olacağını söylediler. Oysa şimdi bakın neredeyim? Real Madrid'de..."

Bunlar, Madrid ekibinin geçen sezon 48 milyon Euro karşılığında Lyon'dan kadrosuna kattığı Ferland Mendy'nin imza sonrası ilk sözleriydi. 24 yaşındaki sol bek, yaşadığı zorlu günlerin ardından dünyanın en iyi takımına transfer olmanın heyecanını yaşıyordu. Nasıl yaşamasın ki... Henüz 11 yaşında babasını kaybetti. 12 yaşındayken kalçasında bir enfeksiyon başladı ve bu enfeksiyon iltihaba dönüşerek genç Mendy'yi yürüyemez hale getirdi. İltihap doğrudan eklemlerini etkiliyordu ve şiddetli yorgunluk, ağrı, zaman zaman da titreme sorunları yaşıyordu. 15 yaşına geldiğinde doktorlar ameliyatın artık 'şart' olduğunu söyledi.

O dönem PSG altyapısında futbol oynayan Mendy'yi kulübü serbest bıraktı. Çünkü operasyondan sonra futbol oynamayı bırakın, yürümesi bile zor görünüyordu. Ameliyat sonrası tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Mendy, hayata yeniden futbolla tutundu ve herkesi şaşırtarak sadece 8 ay sonra sahalara döndü. Önce mahallesinin takımı Mantois'de oynadı. Ardından Lass Diarra, Payet, Mahrez, Benjamin Mendy ve Pogba gibi oyuncuları yetiştiren futbolcu fabrikası Le Havre'a transfer oldu.

2010 yılında tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Mendy, 2015 yılında Le Havre A takımı ile ilk maçına çıkarak adeta bir mucizeye imza atıyordu. İki sene boyunca Fransa Lig 2'de oynayan genç futbolcu, 2017 yılında 5 milyon Euro karşılığında Lyon'un yolunu tutarken yaşadıklarına kendisi de inanamıyordu: "Bazen kendi kendime kalıyorum ve düşünüyorum. Aman Tanrım! Lyon'dayım ve Avrupa Ligi'nde oynayacağım..."

Mendy şimdi dünyadaki futbolcuların neredeyse yüzde 90'ının hayalini kurduğu formayı giyiyor. Bu güzel hikayenin sonuna, kahramanının yüzünde mutlu bir gülümseme ile kupa kaldırmak yakışacaktır. Çocuk yaşta kaybettiği babası için... Onu iyileştiren doktorları için... Ve en çok da bugünlere gelmesini sağlayan annesi için...

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Futbolcu sözleşmeleri ne olacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz