Detay

NBA tarihinin en çekişmeli sayı krallığı mücadelesi

29 Mart 2022 Salı 13:54 - Son Güncelleme 31 Mart 2022 Perşembe 15:15  |  Kaynak : TRT SPOR

NBA’de normal sezonun sonuna yaklaşılırken Lebron James, Joel Embiid ve Giannis Antetokounmpo sayı krallığı yarışında tarihi bir mücadele içinde...

1985-1986 NBA sezonunda Atlanta Hawks oyuncusu Dominique Wilkins maç başına 30.3 sayı ortalaması ile normal sezonu sayı kralı olarak kapadı. En yakın rakipleri Utah Jazz’dan Adrian Dantley ve Denver Nuggets’tan Alex English, 29.8’er sayı ortalaması ile ikinci ve üçüncülüğü paylaştı. Dominique Wilkins, üçüncü olan Alex English’ten maç başına sadece 0.53 fazla sayı atmıştı. Başa baş geçen bu üçlü sayı krallığı mücadelesi NBA tarihine geçmiş ve o günden bu yana 3 oyuncunun dahil olduğu böyle bir mücadele yaşanmamıştı.

Tam 36 yıl sonra Lebron James, Joel Embiid ve Giannis Antetokounmpo bu tarihi rekoru kırmaya doğru adım adım ilerliyor. NBA’de normal sezonun bitimine 12 gün kala, 29 Mart itibarı ile Lebron James 30.13, Joel Embiid 29.9, Giannis Antetokounmpo ise 29.72 sayı ortalamasını yakaladı.

Sayı krallığında şu anda birinci sırada olan James ile üçüncü olan Antetokounmpo arasında sadece 0.41 maç başına sayı farkı bulunuyor. Sezon tamamlandığında sayı krallığında birinci olan sporcu ile üçüncü arasındaki fark 0.53 sayıyı geçmez ise 36 yıllık kırılması güç bir rekora imza atılmış olacak.

Joel Embiidli Philadelphia 76ers, NBA’in en yüksek galibiyet yüzdesine sahip takımı Phoenix Suns’a karşı Pazar günü çok önemli bir mücadeleye çıktı. Philadelphia, bu maçı 114-104 kaybetti ancak Joel Embiid 30 sayı atarak sezon ortalamasının 0.1 sayı da olsa üstüne çıktı. Pazartesi günü Giannis Antetokounmpo da Memphis Grizzlies’e karşı 30 sayı bularak bu başa baş mücadeleden kopmayacağını gösterdi.

37 yaşındaki “Kral” lakaplı Lebron James ise takımı Los Angeles Lakers çok kötü bir sezon geçirse de bu sezon rekorları egale etmeye devam ediyor. James, Pazartesi günü New Orleans Pelicans potasına tam 39 sayı bırakarak iki rakibine yaşın sadece rakamdan ibaret olduğunu gösterdi.

Joel Embiid ve Giannis Antetokoumnpo’un takımları Philadelphia 76ers ve Milwaukee Bucks, Doğu Konferasında liderliğe oynuyor. Lebron Jamesli Lakers ise Play-In turnuvasına bile kalamama riski ile karşı karşıya. Uzmanlara göre bu, sayı krallığı yarışında James’in aleyhine bir durum. Lige havlu atmış bir takımda Lebron James’in kalan maçlarında konsantrasyonun düşük olmasının sayı üretkenliğini olumsuz etkileyebilir. Ancak Lebron James 20 Martta Washington Wizards potasına bıraktığı 38 sayı ile NBA tarihinde en çok sayı atan sporcular listesinde Karl Malonu geçerek Kerim Abdul Cabbar’ın ardından ikinciliğe yerleşti.

James, 19 yıllık NBA kariyerinden toplamda 37 bin sayı sınırını geçti. Ve bu başarıyı Karl Malone’dan toplamda 100'ün üzerinde maç ve 2 bin dakika daha az oynayarak yakaladı. NBA’in normal sezonunda kalan 8 maçında takımının durumu ne olursa olsun “Hall of Fame” kariyerine yakışır bir şekilde sezonu tamamlayacağını bütün dünyaya ve rakiplerine gösterdi.
 

Sıradaki Haber
18inç Podcast | 3. Bölüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz