Detay

NBA'de play-off ve play-in için büyük çekişme

01 Nisan 2022 Cuma 10:49 - Son Güncelleme 01 Nisan 2022 Cuma 11:21  |  Kaynak : TRT SPOR

NBA’de normal sezonun bitimine sadece 10 gün kala play-off'lara ve play-in olarak adlandırılan play-off ön elemelerine katılabilmek için takımlar artık son kozlarını oynuyor. işte dev organizasyonda son durum...

Doğu Konferansında son maça kadar sürmesi beklenen bir liderlik mücadelesi varken, play-in'e katılacak takımlar ise netleşti. Doğu Konferansı'nda Atlanta Hawks, Cedi Osman'lı Clevland Cavaliars’ı yenerek 10'unculuğu garantiledi ve play-in biletini alan son ekip oldu. Batı Konferansında ise Los Angeles Lakers, play-in turnuvasına katılamamanın eşiğinde...

Cedi Osman’ın 21 sayısı Clevland yetmedi, Atlanta istediğini aldı

Atlanta Hawks, Perşembe gecesi Cedi Osman’ın takımı Clevland Cavaliars’ı konuk etti. Bu karşılaşma, her iki takım açısından da hayati önem arz ediyordu. Clevland, galip gelerek play-off'lara direkt katılacak olan ilk 6 takım arasına kalma mücadelesini sürdürmek istiyordu. Ancak Atlanta Hawks, baştan sona üstün götürdüğü maçı 131-107 kazanmayı başardı. Hawks, bu galibiyet ile Doğu Konferansında 10.unculuğu garantiledi ve play-in turnuvası için son biletin sahibi oldu. Cedi Osman, 21 sayı ile takımının en skorer ismi oldu ancak bu, galibiyete yetmedi.

Doğu'da Knicks, Wizards, Pistons, Pacers ve Magic havlu attı

Atlanta Hawks’ın play ın turnuvasına katılmak için yerini garantilemesinin ardından Doğu Konferansında play-in dışında kalan takımlar da netleşti. Buna göre New York Knicks, Washington Wizards, Detroit Pistons, Indiana Pacers ve Orlando Magic sezona havlu attı.

LeBron'lu Lakers play-in şansını zora soktu

Batı Konferansı'nda ise Los Angeles Lakers, play-in turnuvasına katılamamanın eşiğinde. Lakers, Perşembe gecesi Utah Jazz deplasmanından 122-109’luk mağlubiyetle döndü. Lakers, bu mağlubiyetin ardından tekrar 11. sıraya geriledi ve play ın şansını zora soktu. 10. sırayı geri alan San Antonio Spurs’un Lakers ile galibiyet oranı eşit ancak Spurs, averaj ile bir üst sırada.

Lakers’ın yıldız oyuncusu LeBron James, 3 maçtır sakatlığı dolayısı ile forma giyemiyor. Lakers, LeBron Jamessiz çıktığı bu üç maçı da kaybetti. Anthony Davis ise 16 Şubat’tan bu yana sakatlığı dolayısı ile kadro dışı. Davis’in Cuma gecesi New Orleans Pelicans maçı ile parkelere döneceği belirtildi.

LeBron James’in durumu da maç saatinde belli olacak. Lakers’ın normal sezonda 6 maçı daha kaldı. Pota altını domine edecek olan Anthony Davis ve LeBron James’li kadrosu ile Lakers kalan maçlarını kazanabilecek mi yoksa 165 milyon dolarlık kadrosu ile play-off'ların dışında mı kalacağı merak konusu.

İşte NBA'deki play-off ve play-in mücadelesindeki son durum

Play-in nedir?

NBA’de geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen play in sistemi normal sezonun ardından daha fazla takıma play off'lara katılma şansı tanıyor.

Sistem, ilk başta LeBron James ve Luka Doncic gibi yıldızlar tarafından maç yükünü arttıracağı için eleştirilse de televizyon gelirlerini arttırma hedefine ulaştığı için başarılı bulunuyor. NBA’de geçtiğimiz yıla kadar normal sezonu her iki konferansta ilk sekiz sırada bitiren takımlar play offlara kalıyordu.

Play-in sistemi ile artık konferanslarda ilk altı sırayı alan takımlar play offlara direkt olarak katılacak. 7 ila 10. sıra arasındaki 4 takım ise iki turlu bir eleme turnuvası oynayacak.

Her iki konferansta 7. ile 10. takım ve 8. ile 9. takım eşleşecek. 7. ile 10. olan takımların eşleşmesinin galibi play off biletini alacak. Bu maçın mağlubu ise 8. ve 9. takımların eşleşmesinin galibi ile bir maç daha yapacak. Bu maçtan galip çıkan takımlar da play off için son biletin sahibi olacak.

Sıradaki Haber
Süper Lig son sırada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz