Detay

"Ölene Kadar Sunderland"

02 Mart 2020 Pazartesi 11:37 - Son Güncelleme 02 Nisan 2020 Perşembe 18:53

Yayınlandığı ilk günden itibaren futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği Sunderland Til I Die belgeseli hala izlenmeye devam ediyor. Peki bu belgeseldeki başaktörler şu an ne yapıyor? Sunderland onların kariyerini nasıl etkiledi?

Simon Grayson - Menajer

2017 - 2018 sezonuna Simon Grayson'la başlayan Sunderland'de taraftar kulüp ve futbolcuların beklentisi tekrar Premier Lig'e yükselmekti ancak işler istenildiği gibi gitmedi. Simon Grayson yönetiminde Sunderland 18 maça çıktı ve sadece 3 galibiyet alabildi. Sunderderland'de taraftarlar alınan kötü sonuçların sorumlusu olarak Simon Grayson'u görüyordu. 15. hafta sonunda Sunderland'ın evinde 3-3 sonuçlanan Bolton maçı sonrası Grayson'un görevine son verildiği açıklandı.

Simon Grayson Sunderland macerasının ardından İngiltere Lig 1 ekiplerinden Bradford City'nin başına geçti ancak orada da beklentilerin altında kaldı. Bradford'un başında 14 maça çıkan Grayson sadece 3 galibiyet alabildi ve Bradford macerası da kısa sürdü. 2019 - 2020 sezonu başında Lig 1 ekiplerinden Blackpool ile anlaşan Simon Grayson 33. haftada kendi evinde FC Gillingham karşısında 3-2'lik mağlubiyet alınca görevine 12 Şubat 2020'de son verildi.

Martin Bain - Kulüp CEO'su

Belgesi izlerken hiç şüphesiz en dikkat çekici isimlerden biri olan Sunderland Kulüp Başkanı Martin Bain kulüp sezon sonu küme düşünce görevinden ayrılmıştı. Sezon başında aldığı kararlar yaptığı transferlerle tekrar Premier Lig'e yükseleceklerini düşünen Bain kötü gidişatın sorumlusu olarak Simon Grayson'un görevine son vermiş yerine Galler Milli Takımı'nda başarılı sonuçlar alan Chris Coleman'ı getirerek taraftarların kendisine olan güvenini tazelemişti. Ancak yine de Sunderland sezon sonunda küme düşmekten kurtulamamış ve Bain başkanlık görevinden ayrılmıştı. Daha önce Glasgow Rangers'da yöneticilik yapan Bain daha sonra M. Tel Aviv'de CEO'luk görevini yapmış 2016 yılından 2018 yılına kadar da Sunderland'da kulüp başkanlığı yapmıştır. Sunderland'ın küme düşmesinin ardından görevinden ayrılan Bain 2019 yılında Hindistan Süper Ligi'nin organize şirketi olan FSDL'nin CEO'su olarak kariyerine devam ediyor.

Chris Coleman - Menajer

Simon Grayson'un ardından göreve gelen Chris Coleman taraftarlar tarafından kurtarıcı olarak görülmüş kötü sonuçlar alındığında bile taraftar desteğini her zaman arkasında hissetmiştir. Ancak gerek devre arasında giden oyuncular gerek sakatlıklar Chris Coleman'ın elini kolunu bağlamış ve Sunderland'ı ligde tutamamıştır. Sezon sonunda Sunderland'dan ayrılan Coleman 2018 - 2019 sezonunda Çin Süper Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune'nin teknik direktörü olarak görev yapmıştır. Sezonu 6. sırada bitiren China Fortune Coleman ile sezon sonu yolları ayırmıştır. Chris Coleman şu sıralar kendisine teklif gelmesini bekliyor.

Lewis Grabban - Forvet

Sunderland taraftarlarının en güvendiği isimlerden olan Grabban takımın kötü gidişinde bile attığı gollerle ön plana çıkıyordu. Jamaikalı forvet takımının devre arasına kadar oynadığı lig maçlarında attığı 12 gol ile Sunderland'in umutlarını korumasında en önemli faktörlerden biriydi. Ancak devre arasında takımdan ayrılması hiç beklenmeyen bir gelişmeydi. Grabban devre arasında Championsship'te ekiplerinden Bournemouth ekibine transfer oldu. Ardından sürekli takım değişen Grabban hedeflediği Premier Lig'e transferini gerçekleştiremedi ve şu anda Nottingham Forest takımında forma giyiyor.

 

 Josh Maja - Altyapıdan yetişen genç oyuncu

Sunderland'in bu dönemde altyapısından yetişen isimlerden olan Josh Maja 30 maçta 16 gol başarısını gösterdikten sonra 2 milyon euro karşılığında Fransa Lig 1 takımlarından Bordeaux'nun yolunu tuttu. Genç oyuncunun şu anda piyasa değeri ise 7 milyon euro civarında.

Jonathan Williams - Orta saha

Yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle takımını en önemli maçlarda yalnız bırakan ve uzun süren omuz sakatlığının arından sahalara golle dönen Williams sezon sonu Crystal Palace'ın yolunu tuttu. Williams şimdilerde kariyerini Championsship'te ligde kalma mücadelesi veren Charlton Athletic'te sürdürüyor.

 

Jason Steele - Kaleci

Sunderland o sezon kaleci yönünden çok şansızdı. Kalesinde yediği goller ile kaleciler en çok eleştirilen futbolcular olmuştu. Robbin Ruiter ve Lee Camp gibi kalecilerle rekabet halinde olan Jason Steele Sunderland'ın küme düşmesine rağmen kariyerinde sıçrama yaptı diyebiliriz. Steele şu anda Premier Lig ekiplerinden Brighton  Hove Albion'da forma giymektedir.

 

İkinci sezon fragmanı

Sıradaki Haber
Hayatı ısıran adam: Luis Suarez
Yükleniyor lütfen bekleyiniz