Detay

Papadakis/Cizeron çiftinden bir rekor daha

12 Şubat 2022 Cumartesi 19:07 - Son Güncelleme 12 Şubat 2022 Cumartesi 19:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Bugün yapılan artistik buz pateni ritim dans yarışmasında Fransız çift Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron çifti 90.83 puanla dünya rekoru kırdı. Ritim dansın bir önceki rekoru, 90.03 puanla yine Papadakis/Cizeron çiftine aitti.

Papadakis/Cizeron rekor kırmaya doymuyor

2018 PyeongChang olimpiyatlarında bir puanlık farkla şampiyonluğu kaçıran Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron çifti, bu olimpiyata en güçlü altın madalya adayı olarak geldi. Dört yıldır katıldıkları hemen her yarışmada kişisel puanlarını geliştiren çift, şu anda hem ritim dansın hem de serbest dansın en yüksek puanlarını elinde bulunduruyor. Çiftin 2019 yılında NHK Trophy’de elde ettiği 226.61’lik toplam puan rekoruna ise henüz yaklaşabilen olmadı.

Bugün yapılan ritim dans yarışmasına 18. sırada çıkan Papadakis/Cizeron çifti, 51.65 teknik ve 39.18 bileşen puanı alarak toplam 90.83 puanla birinciliğe yerleşti. Yaklaşık on beş yıldır birlikte kayan çift, kendilerinden sonra çıkan güçlü rakiplere rağmen birincilikte kalmayı başardı. Çiftin John Legend’in Made To Love ve You Move I Move şarkılarının çeşitli bölümleri üzerine hazırladığı seri, koreografisiyle göz doldurdu. Keskin el ve kol hareketleriyle süslenen programda çift, eşzamanlılığı kaybetmeden hızlı kaydı. Ritim dansta yapılması zorunlu beş elementin üçünden 4 zorluk derecesi alan çift, serbest program için büyük bir avantaj yakaladı.

Sinitsina/Katsalapov çifti soru işaretlerini sildi

Takım yarışında yaptıkları hatayla akıllarda soru işareti bırakan ve bir diğer altın madalya adayı olan Victoria Sinitsina/Nikita Katsalapov çifti bu kez, sezonun en yüksek kişisel puanlarını kaydetti. 50.26 teknik, 38.59 bileşen puanı alan çift toplam 88.85 puanla ikinci sırayı aldı. Tüm elementlerden yüksek uygulama puanı almayı başaran Rus çift; twizzlelar, Midnight Blues sekansı ve dönüşlü kaldırıştan 4 zorluk derecesi aldı. Birinci sırayı alan rekortmen Papadakis/Cizeron çifti ile kıyaslandığında çiftin serisinin koreografik olarak geride kaldığı görüldü.

Hubbell/Donohue çifti bu kez geride kaldı

Takım yarışı/ritim dansta Sinitsina/Katsalapov’u geride bırakmayı başaran Amerikalı Madison Hubbell/Zachary Donohue çifti bu kez onların gerisinde kaldı. Buna rağmen çift en son takım yarışında elde ettikleri 86.56’lık kişisel en yüksek puanlarını 87.13’e çıkarmayı başardı. Son sırada piste çıkan çift Janet Jackson şarkılarından oluşan bir potporiyle kaydı. Çiftin ritim dans serisinin koreografisi yine beğeni topladı. Çift, orta çizgi üzerinde yapılan adım dizisi, Pattern dans adım dizisi ve Midnight Blues elementlerinde seviye kaybedip 3 zorluk derecesi aldı. Ayrıca Madison Hubbell twizzle’da küçük bir hata yaparak seviye kaybetti.

Sıralamanın değişmesi zor

Ritim dansın dördüncüsü 84.14 puanla Amerikalı Madison Chock/Evan Bates çifti oldu. Madison Chock’un Midnight Blues elementindeki tökezlemesi çifte seviye kaybettirdi. Yalnızca kavisli dönüş ve twizzlelardan 4 zorluk derecesi alan çift madalya şansını zora soktu. Yarışmanın dikkat çeken isimlerinden Rus çift Alexandra Stepanova/Ivan Bukin çifti de 47.09 teknik, 37.00 bileşen puanı alarak toplamda 84.09 puanla beşinci sırayı aldı.

Dördüncü ve beşinci sırayı alan bu iki çift arasındaki puan farkı az olduğu için serbest programda birbirleriyle yer değiştirebilirler. Ancak üçüncü ve dördüncü sıra arasındaki yaklaşık 3 puanlık fark, buz dansı kategorisi için kapanması zor bir fark. Dolayısıyla bu çiftlerin ilk üçe girmesi zor. Aradaki puan farkları, bugüne kadar yarışmalarda elde ettikleri dereceler gibi kriterleri göz önüne aldığımızda ilk üçün değişme ihtimali de düşük.

Ancak çiftlerden birinin düşmesi ya da element içinde gözle görülür derecede tökezlemesi her şeyi değiştirir. Papadakis/Cizeron son olimpiyatta kaçırdığı altın madalyayı bu kez alabilecek mi, Rus Olimpiyat Komitesi en son 2006 Torino Olimpiyatları’nda ulaştığı olimpiyat altınına bu kez ulaşabilecek mi, ABD dört olimpiyat boyunca elde etmeyi başardığı farklı renklerdeki madalyalarına bir yenisini daha ekleyecek mi pazartesi sabaha karşı 04.15’den itibaren öğrenebileceğiz.

Sıradaki Haber
Buz dansında çok olasılıklı madalya yarışı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz