Detay

Pendikspor'un yabancı yıldızları

19 Mart 2020 Perşembe 23:40 - Son Güncelleme 20 Mart 2020 Cuma 19:27

Pendikspor Ampute Futbol Takımı’nda 3 yabancı oyuncu forma giyiyor, 3’ünün de birbirinden farklı hikayeleri var. Pendik'te 3 yabancı futbolcunun hikayesi...

Ganalı Fuseini İddi ve Hamza Muhammed ile Özbek Khaydarali Tursunboev…3'ü de Pendikspor Ampute Milli Takımı'nda forma giyiyor. 

Yaşadıkları kazaya rağmen pes etmeyen 3'lünün yolu İstanbul'da birleşmiş.

Savunmada oynayan Fuseini, takımın kaptanı ve defanstaki bel kemiği, Hamza Muhammed takımın “yaramazı". Tursunboev, kariyer olarak en başarılı ismi ve Pendikspor’un başarısı için ter döküyor.

Fuseini İddi ile Hamza Muhammed, forma giydikleri Gana Milli Takımı’nın oyun olarak büyük başarı gösterdiği Meksika 2014 Dünya Kupası’nda Türk scoutlar tarafından keşfediliyor. 

Hatta Hamza, en iyi genç oyuncu ödülünün sahibi oluyor. Gol krallığı tacını takıyor. 

Ülkelerinde başladıkları ampute futbol macerasına, Gaziantep’te devam ediyorlar. Kültürünü bilmedikleri, hayatlarında gitmedikleri bir ülkeye, en sevdikleri iş olan futbol oynamaya geliyorlar.

Tursunboev ise transfer başarısı… Dünya Kupası’nın gediklisi Özbekistan’ın başarılı forveti Tursunboev, en iyi ligin Türkiye’de olduğunu zaten bildiğini ve teklif aldığında hiç düşünmediğini belirtiyor.

3 sporcunun da hikayeleri ilginç. Yaşadıkları kaza sonucu başladıkları bu spora, başka bir ülkede devam etmeleri başlı başına saygı duyulacak bir gelişme olsa da, onlar sabahları İstanbul’da engelliler merkezinde hem çalışıp, hem de futbol oynuyorlar. 

Hamza Muhammed’in cümlesi ise hikayelerini özetliyor: “Futbol oynamayı seviyorum. En mutlu olduğum anlar da burada futbol oynadığım zamanlar. Çünkü hepimizin tek bacağı yok. Bu sahada hepimiz eşitiz.”

Kurgu: Rıdvan Tuncer

Sıradaki Haber
Dikenli yollardan zirveye: Virgil van Dijk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz