Detay

Portre: Ahmet Düverioğlu

08 Ekim 2019 Salı 12:19 - Son Güncelleme 01 Ekim 2019 Salı 10:50

Fenerbahçe Beko'da forma giyen Ahmet Düverioğlu'nın annesi Türk, babası Ürdünlü. Ürdün Milli Takımı'nda forma giyen 2.06'lık pivotun en büyük hayali Türkiye için oynamaktı fakat henüz olmadı.

Ahmet Düverioğlu, Ürdün pasaportundaki adıyla Ahmad Hekmat Al-Dwairi... 

Fenerbahçe Beko'da forma giyen Ahmet Düverioğlu'nun annesi Türk, babası Ürdünlü. 

Basketbola 16 yaşında, babasının işleri nedeniyle gittiği Ürdün'de başladı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek Anadolu Efes'in alt yapısına katıldı. Lacivert beyazlı takımda bir sezon forma giydi ve 2016-17 sezonu öncesinde de Fenerbahçe'ye transfer oldu. 

Fenerbahçe Beko'da dördüncü sezonuna giren Ahmet Düverioğlu, Ürdün Milli Takımı adına oynuyor. 26 yaşındaki basketbolcu özellikle bu yaz düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda başarılı bir performans sergiledi. 



Düverioğlu her ne kadar Ürdün Milli Takımı adına yarışsa da gönlü Türk Milli Takımı'ndaydı: 

"Küçüklüğümden beri A Milli Takım'ın tüm maçlarını izlerdim. Ürdün'e saygım sonsuz ama ben Türkiye adına oynamak istiyordum. Ancak daha önce Ürdün Milli Takımı'nda forma giydiğim için bu hayalim gerçekleşmedi. 2019 FIBA Dünya Kupası'nda A Milli Takım'ın formasını giymeyi çok isterdim. En iyi şekilde Türk bayrağını temsil etmek isterdim ama olmadı." 

Düverioğlu'na göre Türkiye Basketbol Federasyonu, A takımda oynayabilmesi adına çok çabaladı ama mutlu son gelmedi: 

"Tüm yolları denediler ama olmadı. Şu anda bir şey yapamıyoruz ama gelecekte olabilir. Türk Milli Takımı'nın formasını giymeyi çok istiyorum. Bunu tüm kalbimle söylüyorum." 

Düverioğlu'nun en büyük hayallerinden biri de NBA'de forma giymek: 

"Her basketbolcu NBA'de oynamanın hayalini kurar. NBA'e gitmekten çok orada bir şeyler yapmak önemli. Gidip de oynayamayan oyuncular var. Ben hazır olduktan sonra en iyi şekilde NBA'e gitmek istiyorum. Bunun için daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum." 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
İnfografik: 4. Etnospor Kültür Festivali'ne yoğun ilgi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz