Detay

Sahada unutulan kaleci: Sam Bartram

25 Mart 2020 Çarşamba 10:12 - Son Güncelleme 25 Mart 2020 Çarşamba 12:13

1914-1981 yılları arasında yaşamış olan Charlton Athletic formasını 22 sene giymiş efsane kaleci Sam Bartram'ın yıllarca anlatılan sahada unutulma hikayesi...

1934 ile1956 yılları arasında Charlton Athletic'in kalesini koruyan Sam Bartram, 1937 yılında yaşanan meşhur sis hikayesinin kahramanıdır.  

1937 yılında İngiltere Federasyon Kupası'nda Chelsea ile Charlton Athletic karşı karşıya gelir. Londra derbisinde iki ekibin futbolcuları da bir hayli gergindir. İki takım karşılıklı gollerle mücadeleye başlamış takımlar sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele ederken bir anda sahayı sis basmıştır. Sahada, göz gözü göremeyecek duruma gelmiş ve maçın hakemi karşılaşmanın yoğun sis altında oynanamayacağını karar vererek mücadeleyi  61. dakikada çaldığı düdükle tatil etmiştir.

İki takım futbolcuları vakit kaybetmeden soyunma odasının yolunu tutmuşmuştur. Charlton Athletic forması giyen futbolcular, bir ismin yanlarında olmadığını fark ederler. Bu isim takımın kalecisi Sam'dir. Soyunma odası, stat koridorları didik didik aranır ancak Sam'den bir iz bulamazlar. En sonunda Charlton Athletic futbolcuları bir polisten yardım ister. Polis saha zeminine ayak bastığından halen sis dağılmamıştır. Polis memuru sahayı yavaş yavaş tararken Charlton Athletic kalesine geldiğinde Sam Bartram büyük bir şaşkınlık yaşar. Efsane kaleci Bartram otobiyografisinde olayı şöyle anlatmıştır: Kale çizgisinde bizimkilerin iyice bastırdığını bildiğim için rahat rahat ileri geri hareket etmeye başladım. Bizim çocuklar da ihtiyarları iyice bunalttı diye kendimce düşünüyordum. Ama belli ki gol atamıyorduk çünkü gol atmış olsak bizimkiler geri gelirdi. Zaman geçtikçe penaltı çizgisine kadar gitmeye başladım ama hiçbir şey görünmüyordu. Belli ki Chelsea defansı baya bir mesai yapıyordu. Bir süre sonra sis bulutu içerisinde bir şeyler gördüm. Bir polis memuru bana doğru geliyordu. 'abi sen napıyorsun burada?' dedi. oyun 15 dakika önce durmuştu. Soyunma odasına girdiğimde bütün Charlton takımı duşlarını almış, sivil kıyafetlerini giymişti. Hepsi gülmekten yerlere yattılar.

 

Hakemin aldığı kararı duymayan Sam Bartram tam yarım saat boyuna kalesinde meşin yuvarlağın yolunu gözledi. Bu hatıra nedeniyle Charlton Athletic taraftarları için Sam Bartram son derece önemli bir yere sahiptir. 22 yıl boyunca Charlton Athletic forması giyen Sam Bartram’ın heykeli The Valley Stadı’nın önünde bulunmaktadır.

Sıradaki Haber
42 yaşında bir savaşçı: Hilton
Yükleniyor lütfen bekleyiniz