Detay

Sayı kralı Joel Embiid'e sakatlık şoku

23 Nisan 2022 Cumartesi 15:34 - Son Güncelleme 23 Nisan 2022 Cumartesi 15:35  |  Kaynak : TRT SPOR

Philadelphia 76ers’ın sayı kralı ve normal sezonun en değerli oyuncusu finalisti Joel Embiid’in sağ el baş parmağından sakatlandığından şüphe edilmesi play off mücadelesi veren Philadelphia 76ers’da moralleri bozdu.

Embiid, play off 1. turu 4. maçı öncesi yapılan antrenmanlarına sağ elinde koruma giyerek çıktı.

Embiid’in durumunun detaylı MR sonrasında netleşeceği belirtildi. 76ers’ın yıldız oyuncusunun ağrıları olmazsa ve takım doktorları izin verirse Cumartesi günü Toronto Raptors’a karşı serinin dördüncü maçında oynamak istediği belirtildi. Embiid, üçüncü maçın ardından yaptığı açıklamada “Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama maç sırasında ağrı hissetmeye başladım. Sanırım parmağımı burktum” demişti.

Philadelphia 76ers, Çarşamba günü Toronto Raptors’ı deplasmanda Joel Embiid’in son saniye üçlüğü ile yenip seride durumu 3-0’a getirmişti. NBA’de Play off’larda 4 maç kazanan taraf tur atlıyor. Philadelphia 76ers’ın koçu Doc Rivers, seriyi 4-0 kazanıp yıldız oyuncu Embiid’e iyileşmek için zaman kazandırmanın önemli olduğunu söyledi. Ancak NBA yorumcuları, 3-0 önde olunan seride Embiid’i dördüncü maçta oynatmanın onu daha büyük bir sakatlık riskine atmak olacağında hemfikir.

Normal sezonu sayı kralı olarak kapatan Joel Embiid, play off’lardaki üç maçta 27,7 sayı ortalaması ile oynadı. Embiid aynı zamanda normal sezonun en değerli oyuncusu yarışında da finale kalan üç isim arasında bulunuyor.  

Sıradaki Haber
Grizzlies'ten müthiş geri dönüş
Yükleniyor lütfen bekleyiniz