Detay

"Şimdi neredeler?" Faruk Yiğit

17 Ocak 2020 Cuma 23:33 - Son Güncelleme 17 Ocak 2020 Cuma 23:47

90'lar Türk futbolunun simge isimlerinden Faruk Yiğit, bugün 51 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. Futbol kariyeri biter bitmez Yalova'ya yerleşen Yiğit,bir dönem oto yıkamacılık ile uğraştığı Yalova'da bugün sessiz sakin bir hayat yaşıyor.

1990-2000 arasında Türkiye'de futbol, zirve dönemlerini yaşadı. Sakaryaspor, Kocaelispor, Boluspor gibi takımların üst seviyede mücadele ettiği, üstüne bir de futbolcu yetiştirdiği dönemlerin simge bir Türk ismi daha vardı: Faruk Yiğit. 

Yalovaspor'da futbol hayatına başlayan, Boluspor ve Kocaelispor'da forma giyen Yiğit, Süper Lig'in unutulmaz futbolcuları arasındaydı. Hızı, çevikliği ve tarzı ile kısa sürede futbol severlerin büyük beğenisini kazandı. 

Faruk Yiğit, şu an ise Yalova'da ve denize kıyısı olan evinde sakin bir yaşam sürüyor. Yiğit, Yalova'da birçok işle uğraşmış, bugün ise yorulduğunu söylüyor, ekliyor: "Yalova çok sakin. İstanbul yorucu, gerçekten hiçbir zaman oraya alışamadım."

Unutulmaz futbolcu, oto yıkamacılıkla da uğraşmış, fabrika yöneticiliği de yapmış...

"Şimdi neredeler?" serisinin konuğu Yiğit, 90'lar futbolundan şimdiki hayatına, yeni dönemde değişen futbol ortamından, futbol ekonomisine kadar birçok soruyu yanıtladı. 

Kurgu: Cihan Karaahmetoğlu

Sıradaki Haber
İngiltere'nin yeni 10 numarası: Maddison
Yükleniyor lütfen bekleyiniz