Detay

Takımların gizli kahramanları: Yardımcı antrenörler

14 Şubat 2020 Cuma 20:06 - Son Güncelleme 16 Şubat 2020 Pazar 10:12

Ligimizde başarılı bir grafik çizen teknik adamların arkasında her zaman onu destekleyen uyumlu çalışan bir ekibi vardır. Peki biz onları ne kadar tanıyoruz? İşte ligimizdeki başarılı teknik adamların yardımcı antrenörleri...

Futbolda takımların başarılı sonuçlar almasında teknik direktörlerin çalışmaları ve taktiksel bilgileri etkili olsa da onların bu başarılı performanslarına doğrudan etki sağlayan bir teknik ekibi ve yardımcı hocaları bulunuyor. Peki bu yardımcı hocaları ne kadar tanıyoruz? İşte ligimizdeki başarılı takımların gizli kahramanları olan yardımcı antrenörleri...

Bülent Albayrak - Sivasspor

Süper Lig'de bu sezon çok iyi bir grafik çizen lider Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yıllardır yardımcılığını Bülent Albayrak yapıyor. Deneyimli hoca Süper Lig’de Rıza Çalımbay’ın teknik adam olarak çalıştığı takımlarda görev aldı ve bu sene Sivasspor’un başarısında Rıza Çalımbay’ın en büyük yardımcısı.

İrfan Saraloğlu - Medipol Başakşehir

Medipol Başakşehir'de İrfan Saraloğlu, Okan Buruk’un teknik ekibinde yer alan yardımcı antrenörlerden en etkin isim olarak ön plana çıkıyor. Okan Buruk’un 2018 yılında Akhisar ile Türkiye Kupası’nı kazanmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan İrfan Saraloğlu geçen sezon ise Çaykur Rizespor’u küme düşme hattından kurtarırken Okan Buruk’un yanında teknik ekipte yer almıştı. İrfan Saraloğlu bu sene de Medipol Başakşehir’in hem ligde hem Avrupa’da başarılı olmasında Okan Buruk’un en çok destekçisi.

Murat Şahin - Beşiktaş

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın yardımcı ekibinde yer alan isimlerden olan Murat Şahin sezonun ilk yarısında Yalçın ile birlikte Yeni Malatyaspor’da görev yapmış, Malatyaspor’un Avrupa Ligi elemelerinde başarılı sonuçlar almasında Sergen Yalçın’ın en büyük destekçisi olmuştu. Genç teknik adamın Beşiktaş’a geldikten sonra  oynattığı futbolla Beşiktaş’ın tekrar şampiyonluk yarışına girmesinde yine en büyük destekçisi Murat Şahin oldu.

Volkan Kazak - Fenerbahçe

Geçen yıl alınan kötü sonuçların ardından Fenerbahçe’nin başına geçen Ersun Yanal, kötü gidişata son vermişti. Bu sene ise Fenerbahçe’yi şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmasında teknik ekibinde bulunan Volkan Kazak ile uyumlu çalışması ve etkisi göze çarpıyor. Volkan Kazak, 2012 yılından beri Ersun Yanal’ın ekibinde yer alıyor ve 2013-14 sezonunda yaşanan şampiyonlukta da rol almıştı.

Muzaffer Bilazer - Trabzonspor

Trabzonspor’da ise Ünal Karaman’ın gidişinden sonra teknik adamlığa getirilen ve başarılı sonuçlar alan Hüseyin Çimşir’in göreve geldikten sonra en büyük yardımcısı Muzaffer Bilazer oldu.Son olarak TFF 1.Lig ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da teknik direktörlük yapan Bilazer devre arası kampında takımla çalışmalara başlamıştı. Kısa süre içinde takıma ve futbolculara uyum sağlayan Bilazer Hüseyin Çimşir’in en büyük yardımcısı oldu.

Levent Şahin - Galatasaray

Galatasaray'da Fatih Terim’in yıllardır yardımcılığını yapan Levent Şahin, bu alanda en dikkat çeken ve başarılı isimler arasında yer alıyor. Galatasaray’da 2 Türkiye Kupası 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Levent Şahin. EURO 2016 Fransa'da Terim’in yanında birinci adam olarak yer almıştı.

En çok görev yapan yardımcı antrenör Levent Şahin

Kariyerinde teknik direktörlükte yapan Şahin, geçen sezon Adanaspor’u çalıştırmış ve 11 maçta üç galibiyet, bir beraberlik, yedi mağlubiyet almıştı. Levent Şahin 2009-2010 sezonunda Bugsaşspor’u çalıştırmıştı. Sırasıyla Spor Toto Süper Lig takımlarından Ankaraspor, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde antrenör olarak görev alan Levent Şahin, 2012 yılında A2 Milli Takımı antrenörlüğü görevini yapmıştı. Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörü olmasının ardından, A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü olarak görevlendirildi. Pro lisans sahibi olan Şahin futbol alanında yaptığı yüksek lisans ve doktora tezi ile dikkat çekiyor. 

Sıradaki Haber
Terzic-Guidetti rekabeti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz