Detay

Tenisin yeni yıldızı: Emma Raducanu

13 Eylül 2021 Pazartesi 12:47 - Son Güncelleme 13 Eylül 2021 Pazartesi 12:58  |  Kaynak : TRT SPOR

ABD Açık Tenis Turnuvası, yine bir başarı hikayesinin başlangıcı oldu. Turnuvaya, dünya sıralamasının 150'nci basamağından katılan Emma Raducanu, kadınlar finalini kazanarak tarihe geçti.

Maria Sharapova, Naomi Osaka... Amerika Açık'ta bu raketlerin ardından bir tenis yıldızı daha parladı. Emma Raducanu'nun hikayesi de Amerika Açık'ta başladı.

Sezonun son Grand Slam Turnuvası'nı kazanan Raducanu, 44 yıl sonra bu başarı elde eden ikinci Britanyalı kadın tenisçi oldu.

Kanada doğumlu genç raket, henüz 2 yaşındayken ailesiyle İngiltere'ye taşındı. Bu yılın büyük kısmını okulu ile kortlar arasında geçiren Emma, Wimbledon Tenis Turnuvası'na dünya 338 numarası olarak katıldı.

Dördüncü tura çıkarak büyük bir başarıya imza atan İngiliz raket, 42 yıl sonra bunu başaran en genç İngiliz oyuncu oldu.

Bu turda Ajla Tomlijanovic ile karşılaşan Raducanu anksiyetaya bağlı nefes probleminden dolayı maçtan çekilmek zorunda kaldı.

Çinli bir anne ile Rumen bir babanın kızı olan Raducanu, Londra'a büyüdüğü yıllarda kendine Simona Halep ve Li Na'yı örnek aldı.

İngiliz raket 2020 yılında, "Halep gibi atletik ve Li Na gibi güçlü vuruşlarımın olmasını istiyorum. Düşünce yapılarına da bayılıyorum." açıklamasını yapmıştı.

Raducanu ikinci Grand Slam'i olan Amerika Açık'ta bu hedefini gerçekleştirdi ve "Kazanmak için baskı hissetmiyorum, baskıyı insan kendisine yapar." ifadeleriyle ne kadar soğukkanlı bir sporcu olduğunu gösterdi.

Finalde kendisi gibi genç olan 19 yaşındaki Kanadalı Leylah Fernandez'i mağlup eden İngiliz sporcu, bundan sonra da tenis dünyasında adından sıkça sözettirecek gibi...

Sıradaki Haber
Halı sahaların panterleri: Kiralık Kaleciler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz