Detay

Tren kaçıyor

30 Aralık 2020 Çarşamba 13:13 - Son Güncelleme 30 Aralık 2020 Çarşamba 13:28  |  Kaynak : TRT SPOR

Geçtiğimiz hafta Barcelona karşısında kritik bir galibiyet alan Anadolu Efes, ilk 4 hedefi için kritik Real Madrid maçında beklentilerin uzağında kaldı.

Temsilcimiz bu sezon iç sahada çıktığı 9. Maçında 6. Yenilgisini alarak büyük hayal kırıklığı yaşattı. Seyircisiz oynanan sezonda iç saha faktörü ne kadar önemli orası tartışılır ancak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan takım yine de evinde 6 maç kaybetmez, kaybedemez.

Real Madrid maçına Efes hücumda Shane Larkin ve Krunoslav Simon önderliğinde iyi başlasa da ikinci yarı hücumda ritmi kaybettik. Maç boyunca üçlük atışlarla potayı döven Efes’in 7/31 üçlük isabet oranı maçı kaybettiren en önemli faktör oldu. Ergin Ataman da maç sonunda “Yüzde 20 ile felaket üçlük attık” ifadesini kullandı. Nitekim takımın skor liderlerinden Larkin 0/6, Micic 0/6, Simon 1/4 üçlük atarak beklentilerin çok uzağında kaldılar. 3/4 üçlükle takımı maçın içinde tutan Beaubois ise maç sonunda sahada değildi!!

Rahmetli İsmet Badem “Her takım oyun kurucusu kadar konuşur” derdi. Bu kez şutörler konuştu ve maç sonunda Efes suskun kaldı, Real Madrid Causeur ve Carroll ile son sözü söyledi.

Efes’in pota altındaki sorunları bu maçta da devam etti. Pleiss’ın yokluğunda 28 dakika sahada kalan Dunston yine çok iyi mücadele etse de Tavares duvarına çarptı. Üçlüklerden verim alamayan Efes, potaya her atağında Real Madrid’in 2.21’lik devine takıldı. Randolph’un yokluğunda yükü iyice artan Tavares, mükemmel oyunuyla takımına galibiyeti getirdi. Galatasaray’a 125 bin dolar bonservis bedeli ödeyerek Alex Tyus’ı kadrosuna katan Real Madrid’in koçu Pablo Laso maç sonunda “Tavares’i öldürmemek için böyle bir transfere ihtiyacımız vardı” dedi.

Bu sezon Anadolu Efes’teki en büyük problem geçen sezon çok iyi kullanılan rotasyonun bu sezon iyice daralması. Ergin Ataman Buğrahan ve Tolga’ya bu seviyede zaten şans vermiyor. Sertaç dün çok kritik şutları kaçırdı ve istikrarı yok. Doğuş ise sadece savunma için kısıtlı süreler alıyor. Buna bir de Singleton’ın felaket performansı ve Larkin’in formsuzluğu eklenince rotasyon iyice daralıyor. Böyle yoğun bir sezonda Efes’in buna dayanma gücü yok. Ergin Ataman ve ekibi ne yapıp edip kadroyu daha verimli kullanmalı.

Seyircisiz oynanan bir sezonda play-off’ta saha avantajının pek fazla anlamı olmayabilir ancak Efes buna aldırmadan seri galibiyetler almalı, normal sezonu en azından 4. Ya da 5. Sırada tamamlamalı. Aksi halde play-off’ta CSKA Moskova, Barcelona, Real Madrid gibi takımlarla eşleşmek oldukça sıkıntılı olur.

Geçen sezonu 28 maçta 4 mağlubiyet ile noktalayan takım şu anda 17 maçta 9 kez yenildi, tren kaçıyor. Bu gidişatla şampiyonluk hedefiyle girilen sezon büyük bir fiyaskoyla noktalanacak.
 

Sıradaki Haber
Hangi Arda Turan? Risk mi fırsat mı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz