Detay

TUR 2021 Günlüğü: 3. Gün

13 Nisan 2021 Salı 22:55 - Son Güncelleme 13 Nisan 2021 Salı 23:06  |  Kaynak : TRT SPOR

Toroslar’dan Akdeniz’e doğru, kıştan yaza dönen hava ve Cavendish’in zafer motivasyonu: Muz!

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun üçüncü günü sabahına dünkü etaba ev sahipliği yapan Konya’da uyandık. Hava, Nisan ayını inkar eder nitelikte buz keserken hayalimiz üçüncü etabın bitiş noktası olan Alanya’da güneşle buluşmaktı. Ancak ilk durağımız yarışın başlayacağı adını bitişiğindeki gölden alan Konya’nın Beyşehir ilçesi oldu. Bir saatlik yolculuğun ardından vardığımız Beyşehir’de bulutlar dağılmış, Alanya’ya gitmeden güneş yüzünü göstermişti.

25 takımdan 169 sporcu, Beyşehir Eşrefoğlu Camii önünden verilen nötral start ile 212,6 kilometrelik parkurda pedal çevirmeye başladı. Turun en uzun etabında bisikletçilerin hedefi, 1150 rakımdaki Beyşehir’den hareketle Akseki üzerinden Torosların yeşilliğine şahitlik edip Manavgat’ta deniz ve güneşle buluştuktan sonra etabı ülkemizin turizm cennetlerinden Alanya’da noktalamaktı. Parkurun zorlu, yarışın çetin geçeceği aşikardı ve öyle de oldu!

Yarışın başlamasının hemen ardından beş bisikletçi pelotondan kaçarak gittikçe artan bir tempoyla ön grubu oluşturdu. Uzun bir süre aradaki farkı koruyan öndeki kaçış grubu, Akseki rampası inilirken ana gruptan yaklaşık beş 5 dakika önde olsa da pelotonun da hızını arttırması dikkatlerden kaçmadı. Manavgat kavşağı dönüldükten sonra etabın tüm hikayesi baştan aşağı değişti. Düzlükte pedallara asılan bisikletçiler ön grupla olan farklarını bir dakikanın altına indirdi. Finişe 20 kilometre kala artık filmin sonu belli olmaya başladı. Yarış yine toplu sprint finişine sahne olacaktı.

Yarışın bitimine metreler kala gözler yine Mark Cavendish’in üzerindeydi. Dünkü etap zaferinin ardından bugün de, 2015’te kazandığı Alanya’da, yine kürsü görebilecek miydi? Aslında ünlü sprinter 3 gün önce sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafla ‘Bu yıl da tekrar muz var mı?’ diyerek zafer motivasyonu açıklamıştı.

Büyük Britanyalı sporcu, bitiş çizgisi öncesi yaptığı sprint atağıyla önündeki Jasper Philipsen’i geride bırakarak 2016’dan bu yana ilk kez bir yarışta üst üste iki etap kazandı. 5 saat 10 dakika 30'luk derecesiyle ilk sırayı alan Cavendish dördüncü etapta da turkuaz formayı giymeye devam edecek. Türkiye’deki 9’uncu etap zaferini yaşayan 35 yaşındaki sprinter genel klasman liderliğini de korudu.

Ve geldik Tur 2021’in dördüncü etabına… Ama öncelikle bugün öğrendiğim bir bilgiyi de sizlere belirtmeden geçemeyeceğim. Ünlü sprinterin muz sevdası sadece Alanya’ya özgü değil! ‘Cavendish’ aynı zamanda bir muz türüne verilen isim. Demek ki adından ötürü Cavendish’in muza olan düşkünlüğü… Neyse Cavendish muz analizimizi bir kenara bırakalım ve gözlerimizi dördüncü etaba çevirelim. Sporcular, Alanya - Kemer arasındaki 184,4 kilometrelik neredeyse hiçbir tırmanışın olmadığı düz bir parkurda pedal basacak. Bakalım havanın kıştan yaza döndüğü, Toroslardan Akdeniz’e inen bisikletin kavimler göçünde neler yaşanacak. TRT Spor ekibi olarak tüm ayrıntıları aktarmayı sürdüreceğiz. Dördüncü günün tüm detaylarıyla burada buluşmak dileğiyle, şimdilik hoşçakalın…


 

Sıradaki Haber
Futbolda 'büyük veri' gün geçtikçe büyüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz