Detay

TUR 2021 Günlüğü: 6. Gün

16 Nisan 2021 Cuma 22:24 - Son Güncelleme 16 Nisan 2021 Cuma 23:14  |  Kaynak : TRT SPOR

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun altıncı gününü geride bıraktık. Konya’dan başlayan bisikletin kavimler göçünde yolun sonu görünmeye başladı.

 Altıncı etabın başlangıcına ev sahipliği yapan Fethiye’nin sıcak ama serin havasıyla konakladığımız otelden yarışın başlayacağı ilçe merkezine doğru hareket ettik. Bugünkü yarış önceki günlere göre yaklaşık 1 saat ileride başlatıldı. Nedeni ise Kemer Elmalı etabında bisikletçilerin fazlasıyla yorulmasıydı. Start noktasına vardığımızda Fethiyeliler maskelerini takmış, sosyal mesafeye dikkat ederek ellinde bayraklarıyla yarışın coşkusuna ortak olmak için bekliyorlardı. Bisikletçiler de yavaş yavaş yerlerini aldılar ve Tur’un altıncı etabı başladı.

Etap öncesi bir sporcusunun kovid testinin pozitif çıkması nedeniyle Rally Cycling takımı Tur’dan çekildiğini açıkladı. Geriye kalan 24 takımdan 154 bisikletçi 129,1 kilometrelik parkurda pedal basmaya başladı. Bisikletçilerin hedefi Fethiye’den başladıkları yarışı, mavi ve yeşilin en güzel tonlarına sahip noktalardan geçerek Köyceğiz ve Gökova üzerinden Marmaris’te tamamlamaktı.

Güneşli ve geneli itibarıyla düz bir parkurda koşulan yarışta bisikletçiler ilk kilometrelerde birbirlerini kontrol ederek pedal bastılar. Sprint kapısı geçildikten sonra pelotondan ayrılan 7 bisikletçi kaçış grubunu oluşturup aradaki zaman farkını 1 dakikaya çıkardı. Kaçış grubu ile ana grup arasındaki zaman farkı yarışın son bölümünde azalmaya başladı. Bitişe 15 kilometre kala peloton hız yaptı ve kaçış grubunu yakalayıp farkı önce 19 saniyeye indirdi ve ardından da grup birleşti. Yarışın sonu belli olmaya başladı. Yine toplu bir sprint finişi görecektik; bakalım kazanan kim olacaktı?

Yarışın son 10 kilometresinde sporcular 270 metre yükseklikteki Çetibeli’nden deniz seviyesine inişe geçtiler. Tur’un deneyimli sprinterleri ön sıradaki yerlerini korumuş yarışın son metrelerinde hamle yapmak için ileri atılmışlardı. Tur’da üç kez etap ikincisi olan Alpecin Fenix takımından Jasper Philipsen, bu kez birinciliği kimseye kaptırmadı. Belçikalı bisikletçi 2 saat 55 dakika 50'lik derecesiyle ile kürsünün ilk basamağına çıktı.

Kraliçe etabını kazanarak Turkuaz formayı giyen Delko takımının İspanyol  bisikletçisi Jose Manuel Diaz Gallego avantajını korumayı başardı. Altıncı etap sonunda genel klasman liderliğini sürdüren 26 yaşındaki sporcu turkuaz formayı giymeye devam edecek.

Ve geldik Tur 2021’in yedinci gününe…Fethiye - Marmaris etabının ardından bisikletçiler orta dağlık etabı olarak da adlandırılan parkurda 180 kilometre pedal basacak. Yeşili ve mavisi ile eşsiz güzelliklere sahip Marmaris’ten başlayacak yarış, Yatağan ve Milas üzerinden güneşin en güzel battığı Bodrum Turgutreis’te sona erecek. TRT Spor ekibi olarak bisikletin kavimler göçünde tüm ayrıntıları aktarmayı sürdüreceğiz. Yedinci günün tüm detaylarıyla burada buluşmak dileğiyle, şimdilik hoşçakalın…
 

Sıradaki Haber
"5 yıl sonra Napoli'yi isterim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz