Detay

Tur Kadıköy’de Fenerbahçe’ye daha yakın

21 Temmuz 2022 Perşembe 00:30 - Son Güncelleme 21 Temmuz 2022 Perşembe 00:59  |  Kaynak : TRT SPOR

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalan temsilcimiz Fenerbahçe, Kadıköy’de oynanacak rövanş maçı öncesi hem seyirci desteği hem de rakibe oranla daha geniş ve kaliteli kadrosuyla avantajı ele geçirdi.

Dinamo Kiev maçının golsüz eşitlikle sona ermesinin ardından Fenerbahçe’nin Kadıköy’e avantajlı olarak döndüğünü söyleyerek başlamak yanlış olmaz. Bilindiği üzere 2021 yılında deplasman golü kuralı UEFA organizasyonlarından kaldırıldı.

Bu da demek oluyor ki Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda geriye düşse dahi seyircisiyle beraber kuracağı baskıyla eşitliği yakalayıp maçı uzatmalara götürebilir veya üstünlüğü ele alıp tur atlayabilir.

Kadıköy'deki müsabaka öncesi Kiev deplasmanında Fenerbahçe adına sahaya nelerin olumlu ve olumsuz yansıdığına bakalım:

Başlangıç 11’inde tek soru işareti Joshua King

Maç öncesi verilen muhtemel 11’lerin hemen hemen hiçbirinde yer almayan King’in Kiev deplasmanında başlaması sürpriz olarak kabul edilebilir. Nitekim takımla çok fazla çalışma şansı bulmayan ve fiziksel olarak istenilen seviyede olmayan oyuncu da saha içerisinde kaldığı süre boyunca vasatın üstüne çıkamadı.

İrfan Can Kahveci kalitesinin çok uzağında

Fenerbahçe adına maç boyunca beklentilerin uzağında kalan belki de en önemli isim olarak İrfan Can Kahveci göze çarpıyor. Sarı lacivertli takımın hücumlarını yönlendirmesi beklenen İrfan Can, yeteneklerinin ve kalitesinin çok uzağında bir karşılaşma oynadı.

İyi hücumcu, kötü bitirici Rossi

Dinamo Kiev karşısında aslında İrfan Can’dan beklenen hücumları yönlendirme işini daha çok Rossi yaptı. Özellikle orta sahaya yakın aldığı toplarla rakip alanda etkili çalımlar atan Rossi, bir iki iyi fırsat yakalamasına karşın son vuruşlardaki beceri noksanlığı nedeniyle tabelayı değiştiremedi.

Arao – İsmail ikilisi 40 yıldır birlikte gibi

İsmail Kartal’ın takımın başına geçmesinin ardından Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon orta sahanın vazgeçilmez ikilisi Zajc - Crespo olmuştu. Jorge Jesus’un isteğiyle transfer edilen Arao ile hazırlık maçlarında tabiri caizse söke söke formayı alan İsmail Yüksek, sezonun ilk resmi maçında geçtiğimiz yılın en iyi ikilisini aratmadı.

Saha içi rollerini çok iyi paylaşan Arao ve İsmail, savunmanın arasına girip topu dağıtma görevini de oyunun akışına göre birbirine bıraktı. Bu noktada özellikle Arao attığı etkili uzun paslarıya, İsmail de rakibin etkili olabilecek kontra ataklarını henüz başlamadan engellemesiyle dikkat çekti.

Kim Min Jae’nin transfer görüşmeleri nedeniyle kadroda olmaması da Jesus’un maça savunmaya yakın iki orta saha ile başlamasında etkili olmuş olabilir. Arao-İsmail ikilisi belki Süper Lig’de Kadıköy’de oynanacak maçlar için görece defansif kalabilir ancak Kiev gibi zorlu deplasmanlarda başarılı işler ortaya koyacakları aşikar.

Osayi Samuel Avrupa’nın elit sağ beklerinden biri olabilir

Osayi Samuel, Fenerbahçe’ye imza attığı günlerde yaptığı açıklamada “Dünyanın en iyi kanat oyuncularından biri olmak istiyorum.” demişti. Var olan özelliklerini ve geçtiğimiz sezon Vitor Pereira sonrası sağ beke evrilmesinden sonra Osayi’nin Avrupa’nın elit sağ beklerinden biri olabileceği fikri hiç de uzak gelmiyor.

Hızı, kuvveti, kolay çalım yememesi, geçilse dahi rakibini kısa sürede yakalayıp karşısında güçlü durmasının yanında çalım yeteneği ve topla ileriye çıkışları da Osayi'yi özel kılıyor.

5 oyuncu değişikliği Fenerbahçe’nin avantajına

Dinamo Kiev maçında hem ilk yarının hem de ikinci devrenin ortalarında Fenerbahçe oyundan düştü. Bu anlarda özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında yapılan değişiklikler takım enerjisini yüksek tutma noktasında sarı lacivertlilerin avantajına oldu. Ayrıca giren oyuncuların en az çıkanlar kadar yetenekli olması da Portekizli antrenörün ilerleyen dönemlerde elini oldukça rahatlatacaktır.

Bunun örneğini de sakatlık nedeniyle oyundan çıkan Serdar Aziz’in yerine maça dahil olan Tisserand’ta gördük. Bu sezon kadroda fazla düşünülmeyen savunmacı oyuna girdikten sonra hatasıza yakın bir maç çıkardı.

En büyük eksik net bir golcü

Genel olarak savunma anlamında Dinamo Kiev karşısında çok fazla sorun yaşamayan Fenerbahçe -birkaç etkili atak dışında Altay’a pek iş düşmedi- çok net bir şekilde iyi bir golcünün eksikliğini yaşıyor. Transfer çalışmalarını da bu doğrultuda sürdüren sarı lacivertlilerin anlaşmaya vardığı Joao Pedro da kalite olarak hücumda Jesus’un elini kuvvetlendirecek önemli hamlelerden biri.

Tur Kadıköy’de Fenerbahçe’ye daha yakın

Fenerbahçe’nin Kiev karşısında oynadığı oyundan çok Kadıköy’deki atmosfer ve kadro genişliği tur için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu noktada deplasman golünün kalkması da yenilebilecek bir gol sonraki panik havası oluşmaması adına önemli. Fenerbahçeli futbolcular Jesus’un rakip yarı sahada baskı kurma isteğini Kadıköy’de taraftarın da desteğiyle çok daha etkili bir şekilde yapacaktır.

Sıradaki Haber
Böbrek nakli olup, futbola döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz