Detay

Tur şansımız nasıl?

10 Nisan 2021 Cumartesi 11:56 - Son Güncelleme 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:29  |  Kaynak : TRT SPOR

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ile eşleşirken; Anadolu Efes'in rakibi Real Madrid oldu. Peki temsilcilerimizin şansı nasıl? Akın Taş yazdı.

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Bayern Münih Barcelona'yı yendi, Türk eşleşmesi gerçekleşmedi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ile eşleşti diğer temsilcimiz Anadolu Efes'in rakibi ise Real Madrid oldu.

Fenerbahçe Beko'ya nazar değdi

Ligin ilk 10 haftası sona erdiğinde 17. sıraya kadar düşen ve aralık ayının ortasında Marko Guduric' in takıma katılması ile art arda uzun galibiyet serileri ile yükselişe geçen Fenerbahçe Beko; hatırlayacağımız üzere normal sezonda son 2 haftaya girilirken ligin en formda ekiplerinden Bayern Münih'i deplasmanda net bir şekilde geçerek ilk 4 sıra yarışı için net bir mesaj vermişti. Ancak kendi evimizde oynadığımız ve ikinci çeyreğe başa baş girdiğimiz lig lideri Barcelona karşısında hiç kimsenin ummadığı ve en son isteyeceği bir şey gerçekleşti. Sezonu MVP olarak bitirmesi muhtemel oyunculardan birisi olan, De Colo ile birlikte takımı sırtlayarak ekibimizi ligin üst sıralarına taşımayı başaran Çek pivot Jan Vesely ayak bileğinden sakatlandı ve maçı bitiremedi. Bu maçın geri kalanında Barcelona, son maçta da Real Madrid takımın pota altındaki bu zafiyetini çok iyi kullandı ve Fenerbahçe Beko sezonu iki şanssız yenilgi ile kapatmış oldu.

Koç Kokoskov'un da Barcelona maçından sonra bahsettiği gibi 'Jan Vesely olmadan oynayan Fenerbahçe Beko, Antetokoummpo olmadan oynayan Milwakee Bucks gibidir' sözü kesinlikle çok yerinde bir tespit. Yani takımın ana omurgasını oluşturan Nando De Colo - Jan Vesely ikilisi olmadan klasik Fenerbahçe Beko oyununu beklemek biraz fazla iyimserlik olur.

Play-off'ları etkileyecek bir diğer ve önemli parametre ise takımın son haftalardaki form grafiğidir. Şüphesiz ki son iki hafta haricinde Fenerbahçe Beko oyunu ile final-four'a göz kırpıyordu ancak Vesely'nin takıma ne zaman döneceği, döndüğünde takıma uyumu, bunlar Fenerbahçe Beko için çok kritik detaylar.

Cska Moskova eşleşmesi

2016 yılında Fenerbahçe Beko ve 2019 yılında Anadolu Efes ile finalde kaybettiğimiz Rus temsilcisi Cska Moskova bu sene oynadığı basketbolla geçmişini arıyor diyebiliriz. Mike James'in kadro dışı bırakılması sonrası yeni bir takım kimyası oturtmaya çalışan İtouidis ve öğrencileri son haftalarda Will Clyburn önderliğinde çok da zor olmayan karşılaşmaları kazansa da; Rus ekibi karşısında Fenerbahçe Beko'nun şansı yok değil. Formda ve sağlıklı bir Fenerbahçe Beko hatırlayacağımız üzere deplasmanda Cska Moskova' yı devirmiş ve rakibine önemli bir mesaj vermişti. Ancak formda bir Vesely olmadan temsilcimizin bu eşleşmeden nasıl çıkacağı bir soru işareti. Umarız ki sarı lacivertli ekibimize Jan Vesely bir an önce formda bir şekilde katılır ve biz de bu olumsuz senaryoyu düşünmek zorunda kalmayız.

Formalite maçında Anadolu Efes Milano'ya kaybetti

Son maç öncesinde 3. sıradaki yeri garanti olan ve ev sahibi avantajını kazanmış olarak Milano deplasmanına çıkan lacivert beyazlı temsilcimiz bu maça olası sakatlıklardan kaçınmak amacıyla geniş rotasyon ile çıktı. Guard olarak TBL'de Buğrahan Tuncer, pivot olarak da Pleiss'a görev veren Ataman 'ın kafasında bu maç değil play-off'lar olduğu da aşikardı.

Tıpkı Fenerbahçe Beko gibi ligde Aralık ayında sıçrama yapan temsilcimiz; play-off'lara doğru girilirken rakiplerini farka boğarak geldi. Vitesi artıran temsilcimiz bahis şirketleri tarafından da Barcelona ile birlikte ligin kupayı alması en muhtemel takımı olarak görülüyor.

Anadolu Efes - Real Madrid Eşleşmesi

Henüz birkaç hafta önce Madrid deplasmanında karşılaşan bu iki takımın eşleşmesine göz atacak olursak; temsilcimizin çok zorlanmayacağı ortada. Öyle ki Efes deplasmanda olmasına ve rakibinin play-off mücadelesinin en önemli maçında olmasına rağmen, karşılaşmada rakibini farka boğarak onlara onur kırıcı bir mağlubiyet tattırmıştı.

Rakip takımın keskin şutörü Gabriel Deck'in de NBA yolunu tutacağı ve play-off'larda olmayacağı göz önüne alınırsa Anadolu Efes karşısında bu formsuz ve eksiklerle Real Madrid'in neredeyse hiç şansı yok.

Olası final-four eşleşmesinde 1-8 vs 4-5 ve 2-7 vs 3-6 eşleşmelerinin kazananları birbirleri ile oynayacak. Bu da demek oluyor ki Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko play-off'lardaki rakiplerini elerse yarı finalde karşılaşacak. Umarız her iki temsilcimiz de play-off'ları geçer ve 2019 'da olduğu gibi iki Türk takımını birden final-four' da izleme şansımız olur.
 

Sıradaki Haber
Scouting aslında nedir?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz