Detay

Üç Maradona aynı sahada

05 Temmuz 2019 Cuma 13:45 - Son Güncelleme 25 Aralık 2019 Çarşamba 15:00

Üç Maradona yıllar önce özel bir karşılaşmada Granada formasıyla aynı maçta sahaya çıktı.

Diego Armando Maradona…

Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli ismi… Bir döneme damga vuran efsane 1986 Dünya Kupası’nda Arjantin’e kupayı kazandırmıştı.
İtalya’da ise Napoli’yi şampiyonluğa taşıyan isim yine Maradona olmuştu.

Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell Old Boys…

Maradona gittiği her takımda bir iz bıraktı. Bunların dışında bir kulüp daha var. O da Granada… Tek bir günlük de olsa İspanyol ekibinin formasını giyerek eşsiz bir anıya imza attı. Reklam şirketleri için biçilmiş kaftan olan Maradona’ya o yıllarda Japon bir kahve şirketinden reklam teklifi gelmişti.

Reklam kampanyasında Diego, kardeşleri Hugo ve Eduardo ile beraber yer aldı ve bu kampanya şirket için bir dönüm noktası oldu. Çok önemli bir ticari başarıya imza atıldı.

Kampanya o dönem İspanya 2. Ligi’nde olan Granada’ya müthiş bir fikir verdi. 87/88 sezonunda kadrosuna Diego’nun kardeşi Eduardo Maradona’yı katan İspanyol kulübü, üç Maradona kardeşi bir maçta oynatmak için girişimlere başladı.

Girişimler sonuç verdi. Diego Maradona küçük kardeşinin kariyerine destek olmak için teklifi kabul etti ve Granada, üç Maradona’yı da dostluk maçında bir araya getirdi. Rakip ise İsveç ekibi Malmö’ydü.

15 Kasım 1987'de Estadio de Los Cármenes hınca hınç taraftarlarla dolmuştu. 3 Maradona’nın sahada olacak olması büyük yankı uyandırdı. İlginç bir şekilde, Diego, herhangi bir sponsor reklamı olmayan 9 numaralı formayı giymişti. Maradona, kardeşi Lalo’nun Granada’ya imza atmasını onurlandırmak için 10 numarayı kardeşinin giymesine izin verdi; O sırada Rayo Vallecano oyuncusu olan Hugo Maradona da 8 numarayı giymişti.

Bu kadar önde gelen bir oyuncu üçlüsüne sahip olmasına rağmen, Los Cármenes'te Malmö, Anders Palmer'ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçmişti. Buna rağmen Granada ve Maradona kardeşler kısa sürede ritimlerini buldular ve oyunun kontrolünü ele geçirdiler. Önce Lalo Maradona skoru eşitledi. Ardından Malmö’den Johansson takımını yeniden öne geçirdi. 77. dakikada bu sefer Diego Maradona sahneye çıktı ve skoru eşitledi: 2-2. Maçın sonucunu belirleyen golü ise 86’da Manolo attı. Karşılaşmayı Granada kazandı.

Daha önce benzeri olmayan bir maçtı bu. Bir değil tam 3 Maradona aynı anda sahadaydı ve karşılaşma medyanın da ilgilisini çekti. Bir İspanyol televizyonu karşılaşmayı televizyondan canlı olarak yayınladı ve kanal rekor bir gelir elde etti. 

Karşılaşmada kaptanlık pazubandını Arjantinli yıldıza veren Manuel Molina, Maradona ile yan yana oynamanın gururunu şöyle anlatıyor:  

"Dostça bir maç olmadığını hatırlıyorum. Onun için heyecan verici bir maçtı, çünkü kardeşleriyle oynama fırsatı buldu. Herkes onunla fotoğraf çektirmek istiyordu. Oyun sırasında neler oldu hatırlamıyorum ama topla oynadığımız anlar çok kaliteliydi. " 

Karşılaşma Avrupa Kupası havasında oynanmıştı. Mücadeleyi izleyenler 3 Maradona’yı da aynı sahada izlemenin heyecanını yaşıyordu. Bu eşsiz maçın oynandığı günün adı 'El Día de los Tres Maradonas' yani 3 Maradona Günü olarak kayıtlara geçti. 

Kaynak: TRT Spor

Sıradaki Haber
TFF'nin yeni Kulüp Lisans ve FFP Talimatı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz