Diğer Sporlar

2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları başlıyor

10 Şubat 2016 Çarşamba 11:48 - Son Güncelleme 10 Şubat 2016 Çarşamba 10:05

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın ikincisi 12 Şubat Cuma günü başlıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından düzenlenen Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın ikincisi, 12 Şubat Cuma günü start alıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Norveç'in Lillehammer kentinde,12-21 Şubat'ta düzenlenecek oyunlarda Türkiye, 13 sporcuyla temsil edilecek.

Lillehammer'ın yanı sıra başkent Oslo, Oyer, Hamar ve Gjovik kentlerinde gerçekleştirilecek müsabakalarda, 15-18 yaş aralığında 70 ülkeden bin 100 sporcu mücadele verecek. 15 klasik olimpik kış spor dalının yanında monobob, kuzey takım, biatlon süper sprint gibi yeni disiplinlerin de yer alacağı organizasyon süresince eğitim ve kültür konularında da çeşitli programlar ve kutlamalar yapılacak.

Oyunlar süresince 70 madalya dağıtılacak. Türkiye, oyunlara kayak, curling ve kızak dallarındaki altı disiplinde, 7'si erkek, 6'sı kız, toplam 13 sporcuyla katılacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yarın öğleyin Oslo'ya hareket edecek Türk Milli Takımı'nda yer alan sporcular ve branşları şöyle:

Kayak: Nihat Enes Limon, Selin Açıkgöz (alp disiplini), Amed Oglago, Güllü Akalın (kayaklı koşu), Muhammed Ali Bedir (kayakla atlama), Miray Gürkınav, Muhammed İkbal Yılmaz (snowboard cross)

Curling: Oğuzhan Karakurt, Tunç Esenboğa, Beyzanhur Konuksever, Berivan Polat

Kızak: Göksu Özkaya, Cengizhan Kaplan

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz