Diğer Sporlar

2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları başlıyor

15 Ağustos 2014 Cuma 20:21 - Son Güncelleme 15 Ağustos 2014 Cuma 20:28

Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek oyunlara 47 Türk sporcu katılıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları, yarın Çin'in Nanjing kentinde başlayacak. Oyunlar 28 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin, 17 branşta organize edilecek oyunlara 47 sporcuyla katılacağı bildirildi.

Oyunlarda sporcular, atletizm, badminton, boks, cimnastik, eskrim, halter, judo, güreş, kürek, tekvando, okçuluk, yelken, yüzme, atıcılık, modern pentatlon, plaj voleybolu ve wushu branşlarında madalya mücadelesi verecek.

Oyunlarda Türkiye'ye temsil edecek bazı sporcular Gençlik Spor Dergisi'ne konuştu.

2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ilk kez temsil edecek sporculardan modern pentatlonda 17 yaşındaki İlke Özyüksel, "Elde ettiğim başarılar sayesinde bu spora bağlandım. Spor artık benim işim ve yaşama amacım oldu. Haftanın her günü çok sıkı ve yoğun çalıştım ama ekmeğimin karşılığını aldım. Şimdi ise ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüye çıkmak için daha çok çalışıyorum" dedi.

Plaj voleybolunda mücadele verecek Selin Yurtsever-Esra Betül Çetin çifti de voleybol oynamadan geçirdikleri hiçbir günleri olmadığını söyledi.

İkili, voleybolda aldıkları başarılar sayesinde özgüvenlerinin arttığını ve hayata bakış açılarının değiştiğini belirterek, "Türkiye adına plaj voleybolu milli takımı olarak ilk defa olimpiyata katılacak olmamız, tarifi olmayan bir duygu. Bu organizasyonun büyük olduğunu biliyoruz ve biz ülkemize yakışan sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştular.

Eskrim branşında yarışacak Zehra Köse, eskrimsiz bir yaşam düşünemediğini kaydetti. Yaptığı spora büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu vurgulayan Köse, şunları söyledi:

"Olimpiyatlara katılmaya hak kazanmak bana büyük gurur verdi ve geleceğe daha umutlu bakmamı sağladı. Oradaki hedefim de madalya kazanmak olacak. Bunu başarabilirsem, hem kendim, hem antrenörüm ve kulübüm, hem de Türk eskrimi için önemli bir iş yapmış olacağıma inanıyorum."

Yasemin Ecem Anagöz ise okçulukta Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini anlatarak, "Olimpiyatlara katılabilmek için iki yıldır daha önce girmediğim bir yoğunlukta kamp sistemiyle çalıştım. 6 saat sadece ok atışı yaptım. Katılabileceğim en önemli müsabaka ve bu yarışmaya katılabilme hakkı kazanmak gerçekten çok gurur verici" şeklinde konuştu.

Kürekte Türk bayrağını temsil edecek Gökhan Güven ve Eren Can Aslan ise oimpiyatlara katılmak için çok çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve madalyaya ortak ekiplerdeniz. Bu spora kazandıracağımız nadir yurt dışı madalyalarından biri olması açısından büyük bir önem taşıyor."

Judoda madalya arayacak Melis Çakmak, ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için uğraşacağını dile getirerek, "Judo artık benim hayatım oldu. Her şeyimi, her saatimi neredeyse ona harcıyorum. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek gerçekten çok onur ve gurur verici. Çok yorucu bir çalışma dönemi geçirdik" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz