Diğer Sporlar

Arjantin'e tarihi çıkarma

02 Eylül 2013 Pazartesi 13:12 - Son Güncelleme 02 Eylül 2013 Pazartesi 13:13

Türkiye, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı için Buenos Aires'te yapılacak son

 

Türkiye, Buenos Aires'te yapılacak ve 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin belli olacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) toplantısına tarihinin en kalabalık kafilesi ile çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 7 Eylül tarihinde yapılacak toplantı öncesi IOC üyeleri önünde son sunumunu yapacak olan Türk heyetinin, yaklaşık 600 kişiden oluşacağı öğrenildi. 
 
Rusya'dan Arjantin'e
 
Toplantıya St. Petersburg'daki G20 zirvesine katıldıktan sonra özel uçakla geçecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise 3 Eylül'deki ilk kafilede Buenos Aires'e gidip, olimpiyatların alınmasını çok isteyen ve bunun için büyük destek veren Başbakan Erdoğan'ın IOC üyelerine son kez yapacağı sunumla ilgili hazırlıkları gözden geçirecek. 
 
Kafile üç ayrı tarihte gidecek
 
İstanbul'un Madrid ve Tokyo ile yarışacağı Buenos Aires'teki sunuma 600 kişilik ekip, üç ayrı tarihte gidecek. TMOK Başkanı Uğur Erdener, 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, 2020 hazırlıklarını yürüten ekibin yer aldığı 100 kişilik ilk kafile 3 Eylül'de Arjantin'de olacak. Ardından 5 Eylül'de bakanlar, milletvekilleri, sporcular ve basın mensupları gidecek. 6 Eylül'de ise Başbakan Erdoğan ve beraberindeki ekip çıkarma yapacak. 
 
Sunumda başbakan konuşacak
 
Türkiye, 7 Eylül'de oylama öncesi IOC üyelerine son kez sunum yapacak. Konuşmasında özellikle hükümet desteğini vurgulayacak olan Başbakan Erdoğan'ın toplantıda Türkiye'nin 2020 Olimpiyatı'na ev sahipliğini almak için sır gibi saklanan ve Türkiye'nin lehine olacak en önemli kozunu burada kullanacağı öğrenildi. 
 
(Sabah)
Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz