Diğer Sporlar

Bach: Olimpiyat virüse karşı zaferin kutlaması olacak

27 Mart 2020 Cuma 17:11 - Son Güncelleme 27 Mart 2020 Cuma 17:43

2020 Olimpiyat Oyunları'nın koronavirüs nedeniyle ertelenmesi sporcular arasında da geniş yankı buldu. Sporculara seslenen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, "Seneye oyunların düzenleneceğinden emin olabilirsiniz" dedi.

2020 Olimpiyat Oyunları en geç 2021 yazında gerçekleşecek şekilde ertelendi. Tarihte ilk kez yaşanan bu gelişmenin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, sporculara seslendi.

"İnsanlık şu an karanlık bir tünelden geçiyor. Ancak tünelin sonunda olimpiyat meşalesi var"

Thomas Bach, şunları söyledi; 

"Önce iyi haberle başlayayım. 2020 Olimpiyatları'nı 2021 yılında da olsa gerçekleştireceğiz. Yani emin olabilirsiniz ki olimpiyat hayalleriniz gerçek olacak. İyi haber buydu. Tüm insanlık şu anda karanlık bir tünelden geçiyor. Ve bu tünelin ne kadar uzun olduğunu bilmiyoruz. Ancak tünelin sonunda olimpiyat meşalesi olduğunu biliyoruz. Şu anda eşi görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız ve bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bütün paydaşların katkısına ihtiyacımız var. Olimpiyat Oyunları, gezegendeki en karmaşık organizasyon. Sağlık şartlarından ödün vermeden en iyisini sağlamak için çabalıyoruz. Lütfen tüm bu konularda düşünmek ve çalışmak için bize biraz zaman verin. Bu oyunları başarıyla gerçekleştireceğiz. Tüm bu sorunlardan sonra, Olimpiyat Oyunları tüm insanlığın virüse karşı zaferinin bir kutlaması olacak." 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz