Diğer Sporlar

Basketbolda Tokyo Olimpiyat Oyunları kuraları çekildi

02 Şubat 2021 Salı 14:31 - Son Güncelleme 02 Şubat 2021 Salı 14:54  |  Kaynak : TRT SPOR

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın kadınlar ve erkekler kura çekimi, İsviçre'nin Mies kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirildi.

A Erkek Milli Takımımız; Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda, Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz; A Grubu’nda İran, Fransa ve ABD ile karşılaşacak.

Erkekler Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları

A Grubu

B Grubu

C Grubu

İran

Avustralya

Arjantin

Fransa

Split Elemesinden

Gelecek Takım

Japonya

ABD

Belgrad Elemesinden

Gelecek Takım

İspanya

Victoria Elemesinden

Gelecek Takım

Nijerya

Kaunas Elemesinden

Gelecek Takım

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, ABD ile daha önce 6 defa karşılaştı. Millilerimiz ile ABD son olarak FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde karşı karşıya gelmişti. Müsabakadan millilerimiz iki uzatma sonunda 93-92’lik skorla mağlup ayrıldı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda bulunan diğer takım Fransa ile millilerimiz, ilki 1949 yılı olmak üzere toplamda 49 maçta rakip oldu. Fransa ile en son 2019 yılında Pau’daki hazırlık maçında karşılaşan Ay-yıldızlılarımız, müsabakayı da 74-69 kazandı.

A Grubu’nda bulunan bir diğer ekip İran ile Ay-yıldızlılarımız daha önce 6 kez karşılaştı. En son İstanbul’da 2010 yılında düzenlenen hazırlık turnuvasında millilerimiz, İran’ı 93-53’lük skorla yenme başarısı göstermişti.

Diğer yandan Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak A Erkek Milli Takımımız, B Grubu’nda Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, grubu ilk veya ikinci sırada tamamlamaları durumunda A Grubu’nu ilk ve ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. A Grubu’nda ise; ev sahibi Kanada, Çin ve Yunanistan bulunuyor.

Kadınlar Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları 

A Grubu

B Grubu

C Grubu

Güney Kore

Nijerya

Avustralya

Sırbistan

Japonya

Porto Riko

Kanada

Fransa

Çin

İspanya

ABD

Belçika

Etiketler : BasketbolTokyo 2020
Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz