Diğer Sporlar

Beyzbol ve softbolun umudu olimpiyat

24 Haziran 2015 Çarşamba 11:10 - Son Güncelleme 24 Haziran 2015 Çarşamba 11:27

Beyzbol ve softbol branşlarının, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na girmesi bekleniyor.

Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, beyzbol ve softbolun 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alacağına inandıklarını söyledi.

Kömürcü, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları Organizasyon Komitesi'nin, olimpik programa eklenecek branşların içine beyzbol ve softbolu almasına ilişkin yaptığı açıklamada, beyzbolun Japonya'da bir numaralı spor olduğunu belirtti.

Dünya genelinde beyzbolun büyük bir seyirci kitlesi olduğuna dikkati çeken Kömürcü, "2020 Olimpiyatları Tokyo'da olacak. Japonlar bu branşı kendi sporu olarak benimsiyor. Japonya uluslararası platformda ABD'yi geçmiş durumda. Beyzbolda Japonya bir numara. Beyzbol ve softbol, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na girmesi beklenen sporlar" ifadelerini kullandı.

Kömürcü, beyzbolu erkeklerin, softbolu ise bayanların yaptığını belirterek, "Japonlar kendi ata sporları gibi bu işi önemsiyorlar. Dünyada futboldan daha fazla seyircisi olan bir branş. İtalya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde çok sevilen bir spor" diye konuştu.

"Türkiye'nin olimpiyatlarda yer alma şansı yok"

Başkan Kömürcü, şimdilik Türkiye'nin sporcu olarak olimpiyatlarda yer alma şansının bulunmadığını kaydetti.

Türkiye'nin B klasmanında yer aldığını dile getiren Kömürcü, "Yıldızlar ve gençler düzeyinde takımlarımız var. Büyük takımımız da bu çocuklardan oluşacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na daha 5 yıl var. Şu aşamada bizim olimpiyatlarda yer alma şansımız yok. 5 yıllık süreç önemsenmeyecek bir süreç değil. Potansiyelimiz var. Bu potansiyele destek olmak lazım" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz