Diğer Sporlar

Cimnastiğin yeni umudu

23 Ekim 2019 Çarşamba 15:51 - Son Güncelleme 23 Ekim 2019 Çarşamba 15:54

Türk cimnastiği, yeni yeteneklerini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. 16 yaşındaki milli artistik cimnastikçi Nazlı Savranbaşı da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek en genç sporcu olacak.

Henüz 16 yaşında...

4 yıldır hayalini kurduğu olimpiyatlar için artık gün sayıyor.

Geçtiğimiz günlerde cimnastiği bıraktığını açıklayan Tutya Yılmaz'ın elinde bulunan en genç olimpik sporcu unvanı, Tokyo'da Nazlı'nın eline geçecek.

Geçen ay Almanya'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kotası alan Nazlı, Tokyo için kolları sıvadı.

İzmirli 16 yaşındaki milli artistik jimnastikçi Nazlı Savranbaşı'nı olimpiyat heyecanı şimdiden sarmış durumda:

"Üzerimde baskı hissetmiyorum çünkü çok küçüğüm. Ama benim için büyük bir tecrübe olacak. Ne kadar uzun da görünse, kısa bir zaman var. Çok iyi şekilde çalışıp, Tokyo'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Hedefim genel tasnifte finale kalmak. Bu benim için büyük bir hedef. 2024'te tekrar olimpiyatlara gidip bu sefer madalya için savaşacağım"

Genç sporcunun 8 yıldır birlikte çalıştığı antrenörü Özgür Gümüşlü de gelişiminden oldukça umutlu:

" Haftanın 6 günü, her gün 6 saat antrenmanla bu seviyelere ulaştı. Henüz çok genç 16 yaşında. Önünde yarışmalar ve olimpiyatlar var. Bazen çok yoruluyor, okula gitmediği zamanlar oluyor. Zor bir süreçten geçti. Ancak istediğimizi aldık. Şu an çok mutluyuz. İlk olimpiyatı olacak. En genç sporcu unvanına sahip. Hedefimiz 4 aletten birinde final oynamak, güzel de giderse belki de madalya niye olmasın ."

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz