Diğer Sporlar

Duplantis: Türkiye'yi çok seviyorum

03 Ağustos 2021 Salı 19:59 - Son Güncelleme 03 Ağustos 2021 Salı 20:52  |  Kaynak : TRT SPOR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda sırıkla atlamada şampiyon olan Armand Duplantis'ten Türkiye'ye mesaj var. Final sonrası TRT SPOR'a konuşan rekortmen atlet, "Türkiye'yi çok seviyorum ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Armand Duplantis, Tokyo 2020'de sırıkla atlamada 6.02 metrelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. İsveçli sporcu, altın madalyayı garantiledikten sonra barı 6.19 metreye çıkararak hem kendisine ait dünya rekorunu geliştirmek hem de olimpiyat rekorunu kırmak istedi. Ancak 21 yaşındaki Duplantis, iki rekor denemesinde de başarılı olamadı.

Olimpiyatta altın madalyaya uzanan Armand Duplantis, yarış sonrası TRT SPOR'a konuştu.

"Burada dünya rekorunu kırmayı istedim ama olmadı"

Performansını değerlendiren yıldız isim, "Altın madalya kazanmak çılgınca bir şey. Evet bütün hayallerimi tamamladığımı düşünmüyorum ama bir rüyam gerçek oldu. Burada dünya rekorunu kırmayı istedim. Bunu yapabileceğimi düşündüm ama olmadı. Sonuçta altın madalya kazandım, şikayet edemem. Bugün daha ileriyi düşünmeden ailem ve arkadaşlarımla kutlama yapma zamanı. Bu en çok istediğim şey" dedi.

"Türkiye'yi çok seviyorum"

Armand Duplantis, Türk halkına da şu mesaj yolladı:

"Türkiye'yi çok seviyorum. Kız arkadaşımı ziyaret için yaz sezonu yoğunluğum başlamadan, baharda İstanbul'daydım. Bu benim Türkiye'ye yaptığım ilk ziyaretti ama son olmayacağına eminim. Çünkü orada çok güzel vakit geçirdim. Türkiye'de herkesi çok seviyorum. Ve desteğiniz için minnettarım." 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz