Diğer Sporlar

Formada 'Ay-yıldız' neden yoktu?

09 Ağustos 2016 Salı 18:45 - Son Güncelleme 06 Ekim 2016 Perşembe 13:31

'Formada ay-yıldızı unuttular" haberiyle ilgili Boks Federasyonu açıklama yaptı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bazı yayın organlarında yer alan 'formada ay-yıldızı unuttular' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, adidas ile Dünya Boks Birliği (AIBA) arasında formalar konusunda bir anlaşmazlık yaşandığını belirterek, "Son anda meydana gelen bu değişiklik nedeniyle birçok ülkenin sporcusu kendi formasıyla değil, AIBA tarafından son anda verilen atletlerle ringe çıkmak zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

Başkan Gözgeç, ringe çıkan milli boksör Onur Şipal'in maçının ardından sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde formayla ilgili çeşitli iddiaların yer aldığını hatırlatarak, "AIBA, adidas ürünlerinde yer alan 3 çizgiyi onaylamadı" ifadesini kullandı.

AIBA tarafından alınan kararın maçların hemen öncesinde olduğuna dikkati çeken Gözgeç, şunları kaydetti:

"AIBA bir değişiklik yaptığı zaman o kuralın esnemesi, uygulanmaması gibi bir şey söz konusu olmuyor. Formalardaki yapılan değişikliği bizler de son anda öğrendik. AIBA, ringe çıkacak boksörlere kendisi atlet verdi. Sadece bizim değil, Azerbaycan'dan İngiltere'ye kadar çok sayıda takımın ringe çıktığı giysilerde ülke isimleri ve bayrakları yer almadı. Bazı medya çevrelerince böyle bir kıyafetin bizim kendi inisiyatifimiz olarak lanse edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Rio'da mücadele eden herkes burada ay-yıldızlı bayrağı temsil etmenin onurunu yaşıyor. Kamuoyunun, bu tür kasıtlı haberlere itibar etmemesini önemle rica ediyoruz."

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz