Diğer Sporlar

Hedef eksik madalyayı almak

16 Aralık 2015 Çarşamba 13:10 - Son Güncelleme 16 Aralık 2015 Çarşamba 11:22

Milli güreşçi Çebi: "Burada olmayan tek madalya olimpiyat madalyası"

ABD'de eylül ayında düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, Hamza Yerlikaya'dan sonra Türk güreş tarihinde grekoromen stilde üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ikinci sporcu olan Selçuk Çebi, evinde oluşturduğu madalya odasındaki tek eksiği, 2016 Rio Olimpiyatları'nda tamamlamak istiyor.

Bugüne dek 6 kez dünya şampiyonasına katılan Trabzonlu milli sporcu, 2009 yılında Danimarka'da, 2010 yılında Rusya'da ve bu yıl da ABD'de olmak üzere üç kez şampiyonluğa ulaştı.

Selçuk Çebi, 2011 yılında İstanbul'da gümüş, 2014 yılında Özbekistan'da bronz madalya elde ederek katıldığı 6 dünya şampiyonasının beşinden madalya ile döndü. 33 yaşındaki milli güreşçinin evinde 300'e yakın madalya bulunuyor.

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'ndeki evinde bugüne dek aldığı madalyalara yer verdiği bir oda oluşturan Çebi, kariyerinde yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde başarılar elde ettiğini belirtti.

Büyüklerde dünya, Avrupa, Akdeniz Oyunları gibi önemli organizasyonlarda madalyalar kazandığını ifade eden Çebi, "Halkımıza başarılar yaşatmak istedik. Allah da bize çok şükür başarılar nasip etti. Üzerimizde emeği olan insanlara da bu emeğin karşılığında, o gururu mutluluğu yaşattık. Altın terimizle haklarını vererek ödemiş olduk" diye konuştu.

"Madalya sayısını bilmiyorum"

Çebi, kazandığı madalyaların sayısını bilmediğini belirterek, "Tahmini olarak bir sayı verebilirim, 300'e yakın madalyam vardır. Hiç saymadım. Her madalyanın anlamı farklıdır. Özellikle Avrupa ve dünya şampiyonlarında alınan başarıların anlamı farklı. Her madalya ve başarı da hem bizim geleceğimiz hem de ülkemize yaptığımız hizmetler için önemli. Bu bilinçle çalıştık. Allah da nasip etti. Ona ne kadar şükretsek azdır" diye konuştu.

Olimpiyat vizesi alarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak istediğini kaydeden Çebi, "Almadığım, bu odada eksik olan tek madalya kaldı. Londra Olimpiyatları'nda alamamıştım. Burada olmayan tek madalya olimpiyat madalyası. Rio'da madalya alarak koleksiyonuma katmak ve başarılarımı taçlandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz