Diğer Sporlar

IOC'den açıklama geldi: Olimpiyat takviminde değişiklik yok

17 Mart 2020 Salı 18:36 - Son Güncelleme 17 Mart 2020 Salı 18:57

Pazar günü Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin yaptığı "erteleme yok" açıklamasının ardından bugün IOC'den bir açıklama geldi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, "Tokyo 2020 için herhangi bir plan değişikliğinde bulunmadık" ifadesini kullandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Japonya'nın ev sahipliğinde bu yıl düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları'na olan bağlılığını yineleyerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı şu aşamada yeni bir karar almaya gerek olmadığını duyurdu.

IOC'den yapılan yazılı açıklamada, milli olimpiyat komiteleri ve uluslararası federasyonlar da dahil, ilgili paydaşlarla 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın geleceğine ilişkin istişarelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020'ye tamamen bağlı kalmaktadır ve oyunlardan dört aydan daha uzun bir süre varken bu aşamada sert kararlar alınmasını gerekli görmemektedir ve şu anda yapılan herhangi bir spekülasyon zarar vermektedir." denildi.

"Olimpik sporun çıkarlarını korumak..."

IOC'nin aldığı detaylı kararlar şu şekilde;

"1. İlgili herkesin sağlığını korumak ve virüsün tutulmasını desteklemek.

2.  Sporcuların ve Olimpik sporun çıkarlarını korumak.

IOC durumu 7/24 izlemeye devam edecektir. Şubat ayının ortalarında, IOC, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Japon yetkililer ve Tokyo Büyükşehir Hükümetinden oluşan bir ekip kuruldu.

Bu ekip ayrıca, kararlaştırılan çeşitli eylemlerin uygulanmasını izledi. IOC'nin kararı finansal çıkarlar tarafından belirlenmeyecektir. Şimdiye kadar 11.000 sporcunun % 57'sinin Olimpiyatlara katılacağı netleşti.
Geri kalan % 43'ü için IOC, Tokyo 2020 için kendi yeterlilik sistemlerine gerekli ve pratik uyarlamaları yapmak için uluslararası federasyonlarla birlikte çalışacak. Yetkinlik, sıralama veya geçmiş sonuçlara da dayandırılabilecektir."

Erdener: Sporculardan da görüş alınıyor

IOC Asbaşkanı Uğur Erdener ise TRT SPOR'a konuştu ve takvimde değişiklik olmayacağını doğruladı. 

Erdener, "Sporcu sağlığı tabii ki en önde tutuluyor ancak Japonya hükumeti kendine güveniyor ve çalışmalar devam ediyor. Sporculardan da görüş alınıyor." dedi.  

Tokyo 2020, planlanan takvime göre 24 Temmuz-9 Ağustos arasında düzenlenecek.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Etiketler : ertelemeTokyo 2020
Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz