Diğer Sporlar

"IPC onurlu davrandı, IOC'nin yaptığı skandaldır"

08 Ağustos 2016 Pazartesi 12:17 - Son Güncelleme 08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:26

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Kocaömer, IPC'nin kararını yorumladı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, Uluslararası Paralimpik Komitesinin (IPC), doping gerekçesiyle Rusya Paralimpik Komitesi'ni, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan men etmesini onurlu bir davranış olarak değerlendirdi.

Kocaömer, AA'ya yaptığı açıklamada, yaşanan sürece tersten bakılması gerektiğini belirterek, "Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Rus sporcuları olimpiyatlara alması skandaldır" dedi.

IOC'nin Rusya'nın oyunlara katılmasına izin vermesinin kendisini şaşırtmadığını ifade eden Kocaömer, "IOC Başkanı Thomas Bach'ı geçmişiyle yakından tanırım. Bach, 1976 Montreal Olimpiyatları'nda eskrimde altın madalya kazanmış bir isim. Ancak 1974 yılında Almanya Eskrim Şampiyonası'nda manüpilasyon yaparak şampiyon oldu ve yakalandı. Böyle geçmişi olan bir kişiden bahsediyoruz" diye konuştu.

"IPC, Ruslar'ı hem oyunlardan men etti hem de IPC üyeliğini sonlandırdı. Bence doğru yaptılar" diyen Kocaömer, şunları söyledi:

"Verilen bu karar nedeniyle IPC'yi kutluyorum. IPC Başkanı Philip Craven'e mail göndererek kendisini tebrik ettim. Rio'da yüz yüze gelince de bunu tekrarlayacağım. Sporda ancak IPC'nin yaptığı gibi bir yol izlenirse sonuç alınabilir ve bu durumları daha kolay geçeriz."

IPC ve IOC'nin birbirinden bağımsız iki kurum olduğunu hatırlatan Kocaömer, şunları kaydetti:

"Bach'ın malum karakteriyle Rusya'nın baskısına dayanamayıp böyle bir karar verdiğini düşünüyorum. IPC ise onurlu davrandı. Doping konusunda yaptırımlar arttığı sürece, herkes daha dikkatli olmak zorunda kalır. Doping tüm dünyanın sorunu. Herkes bu sıkıntıyla karşılaşıyor. Bu nedenle herkesin külahını önüne koyup düşünmesi lazım."

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz