Diğer Sporlar

Judoda "IJF Akademi" başarıyı artıracak

11 Kasım 2015 Çarşamba 11:45 - Son Güncelleme 11 Kasım 2015 Çarşamba 11:49

Türkiye'de 2,5 yıldır süren IJF Akademi'de 100 antrenör eğitim aldı.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Sportif Direktörü Florin Daniel Lascau, yaklaşık 2,5 yıldır Türkiye'de uyguladıkları ve 100 antrenörün eğitim aldığı IJF Akademi çalışmaları sonrasında Türk judosunun büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Türkiye Judo Federasyonu'nda eğitim ve performans danışmanı olarak da görev yapan Lascau, Türkiye'nin IJF Akademi ile büyük bir projeye imza attığını ifade etti.

Projenin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu anlatan Lascau, "Antrenörlerin gelişimi için iyi bir proje. Bu projenin bir parçası olarak Anadolu'nun çeşitli illerinde bilgi verdik. Türkiye'de gerçekten çok büyük bir projeye imza attık" dedi.

Lascau, akademinin büyük sıçramanın ilk ayağı olduğunu belirterek, "Türk judosu geçmişte büyük madalyalar aldı ancak IJF Akademi'den sonra daha büyük başarılar alacaktır. Türk judosu kısa zamanda uluslararası seviyeyi yakaladı. Şu anda yeni jenerasyon geliyor. Çok antrenörümüz var. Gelecek için ümitliyim" diye konuştu.

Antrenör seviyesi farklılaştı

Akademiye ilk başladıklarındaki antrenörlerin seviyesiyle bugün geldikleri noktanın farklı olduğunu anlatan Lascau, şöyle devam etti:

"Jenerasyon değiştikçe program içindeki antrenör arkadaşların hızlı bir şekilde geliştiğini hissettik. Biz onlara judonun gelişimi için gerekli enstrümanları verdik. Bu projenin başlamasıyla ümitler dediğimiz sporcular, antrenörleri nezdinde çok büyük başarıya ulaştı. Dünya şampiyonasında 4'ünün yarı final müsabakası yaparak, 3'ünün madalyayla dönmesi bizi son derece mutlu etti."

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın geniş bir vizyona sahip olduğunu belirten Lascau, şunları kaydetti:

"Vereceğimiz bu diploma kağıt üzerinde vereceğimiz bir şey değil. Bu aynı anlamda sosyal bir projedir. Akademi büyük bir sıçramanın ilk ayağı. Akademiye her ülkeden sadece 2 antrenör katılabilir. Türkiye ile ilgili pilot bir proje yaptık. 2-3 senede 100 antrenöre bu eğitimi verdik. Bir ülkeden 2 antrenörün katıldığını düşünürseniz 100 antrenör için 50 sene lazım. Türkiye bu nedenle büyük bir sıçrama yaptı."

"Rio'da 2 madalya şansımız var"

Sportif direktör Lascau, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin kadınlarda 2 madalya alabileceğini dile getirdi.

Erkeklerin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya şansının bulunduğunu belirten Lascau, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak bizim olimpiyatlarda 2 madalya şansımız gözüküyor. Birincisi 48 kilo bayanlar. Çünkü bizim orada sıralamada 3 sporcumuz bulunuyor. Bayanlar artı 78 kiloda aynı puanlarda 3 sporcumuz var. Erkeklerde ise 60, 66 ve 73 kiloda iyi sporcularımız var. Bizim gerçekçi bir yanımız var. Bu sebeplerden dolayı 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da erkeklerde bir madalya alacağımızı düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz