Diğer Sporlar

Nur Tatar olimpiyata 3 adım uzaklıkta

07 Kasım 2015 Cumartesi 11:43 - Son Güncelleme 07 Kasım 2015 Cumartesi 10:56

Nur Tatar: Üç turnuvada da alacağım puanlar beni direkt Rio'ya taşıyacak.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) sıralamasında 7. durumdaki milli tekvandocu Nur Tatar, önündeki üç turnuvadan da puan alması durumunda, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılma hakkı elde edeceğini söyledi.

Kamp yaptıkları Konya'da şu ana kadar 4 Grand Rrix mücadelesine çıktığını ve çok iyi puanlar topladığını, elde ettiği başarıyla WTF'de 7.'liğe yükseldiğini ifade etti.

Kendini olimpiyata hazır hissettiğini vurgulayan Nur Tatar, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlar için çok yoğun antrenmanlar yapıyoruz. Bedensel ve ruhsal, her şekilde çalışıyoruz. Olimpiyatlar çok büyük bir organizasyon. Türkiye'miz için burada madalya almak istiyoruz. Önümde 3 tane önemli turnuva var. Üç turnuvada da alacağım puanlar beni direkt 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na taşıyacak. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya almıştım. Rio'da altın madalya almak istiyorum."

Olimpiyatlarda yarışmanın, dünya ve Avrupa şampiyonalarına benzemediğini dile getiren Tatar, Rio'da emeğinin karşılığını almak istediğini aktardı.

"Form grafiği yükselmeye başladı"

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de Nur Tatar'ın, yılının ilk aylarından itibaren form grafiğinin yükseldiğini belirtti.

Şahin, "Form grafiğini yükseltip, sadece olimpiyatlara gitmek değil, olimpiyatlarda da bu grafiği madalyaya çevirmek çok önemli. Dünya ekipleri iştahlı şekilde olimpiyatlara hazırlanıyor. 4 yıllık planlamanın sonunda madalyaya kim ulaşacak, göreceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz