Diğer Sporlar

Olimpiyatlarda doping halkası genişliyor

27 Mayıs 2016 Cuma 18:29 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2016 Cuma 15:31

2012'de düzenlenen olimpiyatlarda 23 sporcunun doping kullandığı tespit edildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında 23 sporcunun doping kullandığının tespit edildiğini açıkladı.

IOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda alınan 265 doping numunesinin, yeni bilimsel teknolojik tekniklerden faydalanılarak yeniden incelendiği ve 5 branşta yarışan 6 ülkeden adı açıklanmayan 23 sporcunun testlerinde dopinge rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, detaylı incelemelerin devam ettiği ve benzer sonuçların yaşanması halinde gelecek haftalarda duyurulacağı vurgulandı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan IOC Başkanı Thomas Bach, "Yeniden yapılan testler, dopingle mücadele konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Rio de Janeiro'daki Olimpiyat Oyunları'nda dopingli sporcuların yer almaması için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

IOC tarafından geçen hafta yapılan duyuruda, 2008'de Pekin'de düzenlenen olimpiyatlarda 454 doping numunesinin yeniden incelenmesinin ardından sonucu pozitif çıkan 12 ülkeden 31 sporcunun, 2016 Rio Olimpiyatları'ndan men edilebileceği vurgulanmıştı.

Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC) ise söz konusu 31 sporcudan 14'ünün milli sporcuları olduğuna ilişkin IOC tarafından bilgilendirildiklerini duyurmuştu.

Doping kullanan sporcular arasında yer aldığı öne sürülen 2008'de bronz madalya kazanan Rus sporcu Anna Chicherova ise bu durumu yalanlamıştı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz